04-08-11

We zaten niet stil!

Vrijdag 24 juni nog net voor we vertrekken op reis nog vlug eens een wedstrijd lopen. Nog nooit kon ik er eerder lopen in Kuurne. Mijn zoetje besloot om bij mij te lopen, voor de start toch sterke dames gezien. Samen met Patricia gesproken dat we zolang mogelijk samen zouden lopen. Het gevoel was zeer goed, het waren 3 ronden van 5 kilometer, Patricia versnelde enkele kilometers voor het einde maar ik moest passen. Heel tevreden eindigde ik als 4 de dame in een tijd van 58'33". Met een goed gevoel op reis.

Vrijdag 9 juli aan de start zag ik enkele dames staan waarvan ik toch wat schrik had, veel gegeten en iets minder getraind en toch nog zwaar parcours wat zal dit geven dacht ik bij mezelf. Voor Davy zag het er voor de start uit dat het een solo wedstrijd ging worden. Eenmaal gestart trok ik het tempo de hoogte in, Auke Vanblaere probeerde te volgen, maar lang duurde dit niet. Probeerde zolang mogelijk het tempo hoog te houden zodat er niemand meer kon terug komen. Ik moet toegeven het was voor mij een heel zware wedstrijd! Ik zag af en ging vijf maal dood. Maar ik eindigde met een ruime voorsprong als eerste dame, joepie! In een tijd van 33’14” Mijn zoetje had ook de overwinning binnen gehaald!

Zaterdag 10 juli aja, de boog staat terug gespannen hoor, we gingen terug een wedstrijd lopen. Maar oh wee die benen, het was net lood. Vroeg tegen mama, ik zou beter paar nieuwe benen aanhangen. Vandaag had ik een haas van dienst, Glenn wou terug een wedstrijd lopen maar nog niet op hoog tempo en besloot het tempo te maken voor mij. Eigenlijk zag ik dat niet zo goed zitten, na de reis en al een wedstrijd in de benen te hebben.Maar aan de start stond een sterke Sabine Dejaeghere die alsmaar beter loopt, alsook Els Ingelbrecht, twee meiden die je niet mag onderschatten. Zeker niet nu want ik had al wedstrijd in de benen heb. Om 16u00 gingen we van start en ik ging heel snel van start om al een kloof te slaan. Dit was me gelukt, Glenn motiveerde en liet me het tempo bepalen zodat hij kon weten wat mijn tempo was. Na doorkomst van de eerste ronde had ik al een voorsprong bijeen gelopen. Glenn zei me dat de voorsprong groeide, de benen voelden heel zwaar aan, maar als je vooraan loopt kan je nog net iets meer. Bij het ingaan van de laatste ronde had ik het heel moeilijk, maar ik kon toch de overwinning in de wacht slepen, deed ontzettend veel deugd! Ik liep binnen in een tijd van 35’54”. Mijn zoetje eindigde knap als 3de, na Vanslambrouck en Stekic.

Woensdag 13 juli ik had een namiddag verlof genomen om op woensdag deel te nemen aan de strandloop. We hadden voor deze wedstrijd niet afgebouwd. Dit is een heel goeie training voor de kracht! Kan nooit geen kwaad enkele strandlopen mee te pikken! We waren iets vroeger vertrokken naar de kust om nog wat te wandelen. Na onze wandeling trokken we richting inschrijvingsplaats, waar mijn zoetje ook al toegekomen was. Hij moest nog werken tot 16u10. Amai wat een veld bij de dames, Steen, Danneels, Geldhof, Speleers,… . Om er nog maar enkele op te noemen.
Ik maakte me eigenlijk niet nerveus. Het was voor mij voor training en had niets te verliezen.
Het gevoel was heel goed voor mij, vooral omdat ik een strandloop normaal niet goed kan. Ik hoopte van 50 minuten te halen omdat er behoorlijk wat wind stond. Net iets over 5 kilometer kwam Alain Poppe aansluiten bij mij en bleef hij het tempo maken voor mij. Ik eindigde in een heel mooie tijd en ruim 7 minuten sneller dan ik verwacht had! Davy eindige heel sterk met ruime voorsprong als eerste!

 

Zaterdag 17 juli gingen we samen met mijn ouders naar nederland, we liepen daar een 10 kilometer. Beiden waren we heel tevreden, ik eindigde als 3 de dame en mijn zoetje als 5 de.

Woensdag 20 juli vandaag stond er terug een wedstrijd van het OLC op het programma. Na de wedstrijd gingen we samen kunnen genieten van een lekker bbq. Maar eerst nog afzien hehe.Aan de start zag het deelnemersveld voor de dames er terug sterker uit dan bij de heren. Voor de start was Hertveldt, Speleers, Geldhof en Dedeyne er. Dit zijn mijn grootste concurrenten. Ik was al van mening ik wordt 5 de. Bij de start eigenlijk snel van start gegaan in het spoor van Heidi, het liep heel gemakkelijk en besloot het zolang mogelijk vol te houden. Na ongeveer 2 kilometer kwam Sarah bij mij en liep ze heel vlot naar Heidi toe. Na 1 ronde was Ilse komen aansluiten, maar nog was dit te snel voor mij. Ondertussen liep ik in vierde positie en 1ste senior. Het gevoel was heel goed, ik bleef alles geven en ik eindigde als 4de dame en 1ste senior in een tijd van 28’04.

Donderdag 21 julihet drukke programma is er terug van de partij, vandaag terug wedstrijd van het houtlandcriterium. Benieuwd hoe de benen zullen zijn vandaag en wie er van de partij zal zijn. Aangekomen in Bekegem zagen we Charline, Heidi, Sabine,Irma, … . Het ging terug heel snel gaan in de wedstrijd. Mijn woorden waren nog niet helemaal koud en ja hoor de start ging heel snel, ik probeerde te volgen, maar voelde de wedstrijd van gisteren in de benen en ik dacht al aan de wedstrijd van morgen. Dus was mijn doel nog iets over te houden en mijn 2de plek bij de seniores veilig te stellen. Dit lukte aardig, maar moest toch bijten hoor! Ik kwam binnen in een tijd van 29’46”. Mijn zoetje moest het dubbele van afstand lopen dan mij. Maar mijn ventje liet hem niet kennen en bleef mee vooraan op kop lopen, hij moest slechts lossen in de laatste ronde. Heel fier was ik op hem, hij eindigde knap als 3de!!

Vrijdag 22 juli de afstand komt iedere dag groter! Vandaag was het een wedstrijd om toch ook als training te zien. Want ik weet van mezelf na 2 wedstrijden zou ik geen 10 kilometer thuis getraind  hebben ! Om 18u00 gingen we van start dit samen met de 5 kilometer. Aan de start stonden voor de 5 kilometer Audrey Goesaert en voor de 10 kilometer Patricia Delvael en Sophie Tuttens en zeker niet te onderschatten loopt alsmaar beter Isabel  Vermeulen! Het was even spannend of ik top 3 zou halen. Want wie doet ons na 3 wedstrijden in 3 dagen. Voor de start hoorden we van de mensen, hoh maar jullie zijn dat gewoon. Nico Serroen en Bert Deschodt stonden aan de wedstrijd van de 10 kilometer, dat waren de grootste concurrenten voor Davy.Toen versnelde ze, maar dit was te vlug voor mij na mijn 2 wedstrijden. Zo eindigde ik als 2de in geen onaardige tijd 39’50”, terug één onder de 40 minuten joepie! Davy eindigde knap 2 de na Nico Serroen!

 

 

15:20 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

13-06-11

Overzichtje

Sorry dat mijn blog was link ligt, maar het is razend druk en we hebben echt tijd te kort! We hopen dat het gauw wat rustiger komt maar vrees er wat voor, zal nog voor eventjes zijn!

Op woensdag 25 mei liep ik in dwars door de zilten, dat was een laatsste voorbereiding voor Brussel dat op 29 mei moest gelopen worden. De conditie zat goed, maar door ons huisje zijn de langere duurlopen toch beperkt! Mijn zoetje beloofde me om in deze wedstrijd bij mij te lopen, alsook mijn loopmaatje Patrick Lagrou was van de partij! Voor de start zag ik al Annick De Laere dit is toch iemand waar ik wat mee inzat want op langere afstanden is ze al altijd sterk geweest! Eenmaal gestart zat ik in het spoor van Annick, ik dacht zal zolang mogelijk blijven volgen. Maar na een kilometer nam ik de kop eens over en zonder te forceren had ik een klein gaatje, ik ging iets sneller lopen en zo had ik toch al een gaatje op haar, toen dacht ik ooh neen we zijn pas gestart! Maar ik kon mijn tempo blijven houden en nog wat versnellen. Na drie ronden had ik een mooie voorsprong en spookte door mijn hoofd, ik moet dit winnen voor mijn vader, hij heeft hier ook al veel gewonnen, het zou prachtig zijn dat ik ook op de erelijst sta en ja hoor ik haalde de overwinning binnen in een mooie tijd van56'41" dit terug sneller dan vorig jaar en toch wel 2 minuten voorsprong op de tweede dame, dat had ik niet verwacht! Heel tevreden keerden we met z'n allen huiswaarts!

Zondag 29 mei was het de 20km van Brussel met een heel goed gevoel en vertrouwen ging ik richting Brussel, daar al van s'morgens vroeg aan het helpen in het Nike House tot een half uur voor de start. Om drie uur ging het startschot en weg waren we, ik zat goed op schema om tussen 1u26 en 1u27 te lopen, maar het noodlot sloeg toe. Ongeveer aan kilometer tien kreeg ik een suikerval en was alles zwart en liep ik van links naar rechts. Ik heb moeten noodgedwongen stoppen, maar zoals de meeste me kennen wou ik niet plooien. Na enige tijd zette ik mijn wedstrijd verder welliswaar heel traag en soms al wandelend want het was echt nog niet beter. Plots zag ik mijn zoetje naast mij, dat was ook niet goed. Ze hadden op zijn achillepees getrapt en het lag helemaal open en deed ontzettend pijn, samen zijn we naar de finish gestrompeld en kwamen we aan in 1u35, mijn ontgoocheling was heel groot!!

Woensdag 1juni was het de permekeloop in Jabbeke, ik zat wat met een bang gevoel wat zal deze wedstrijd nu geven, hopelijk komt alles goed! Ik had ook enorm grote blaren die behoorlijk pijn deden, we stonden aan de start met niet al te veel verwachtingen, er was mooi concurrentie ook! De wedstrijd verliep super goed en ik liep aan een gemiddelde van 15,5 , het vertrouwen is er terug wat!

Vrijdag 3 juni gingen we richting Zwevezele, het was twee dagen na Jabbeke en snikheet dus benieuwd was het ging geven, de wedstrijd ging wat moeizamer dan woensdag maar was heel tevreden ik eindigde als tweede dame na een sterke Charline! Mijn zoetje won de wedstrijd!

Vrijdag 10 juni was er terug wedstrijd van het OLC, het was een wedstrijd over een afstand van 7,4km. De start ging razend snel, maar de gehele wedstrijd ging razend snel, man man het was lang geleden dat het tempo zo hoog lag. Ik eindigde als 4de dame in een tijd van 28'10". Heel tevreden was ik hiermee! Ik liep 1'25" sneller dan vorig jaar op hetzelfde parcours. Mijn zoetje won de wedstrijd!

Zaterdag 11 juni gingen we naar Nederland voor een zware bergwedstrijd te lopen, aan de start stonden er enkele toppers, papa zei zus kalm je hebt niets te verliezen je liep vrijdag super goed en je bent in top conditie!Ik eindigde als tweede plaats op zo'n zwaar parcours heel tevreden was ik hiermee, weekend kon niet meer stuk! Mijn zoetje won de wedstrijd in een prachtige tijd!

15:26 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-05-11

Tweedaagse

Dit weekend was het terug een tweedaagse. Op vrijdag liepen we een wedstrijd van het OLC en op zaterdag trokken we richting Rollegem naar de herdinkingsloop van Rudy Bekaert. Het weer was alvast prachtig!
Na een tijdje in de file te staan richting Oostende waren we toch nog mooi op tijd aangekomen in Oostende. Voor de start zag ik de concurrenten zoals anders de sterke Heidi Hertveldt en Sarah Speleers. Normaal wist ik dat het top drie zou worden, maar het moet nog altijd gelopen zijn en de ene dag is de andere dag niet. Omstreeks 19u30 ging het startschot en weg waren we voor 6 kilometer. Mijn start was eens rustig, toch voor mij. Het ging er nog snel aan toe hoor. Ik voelde na enkele kilometers dat het een snelle wedstrijd ging worden met Heidi aan kop. Na de doorkomst van de eerste ronde liep ik in tweede positie dit na een kleine 50 mter van Heidi voor mij is dit super! Beiden hielden we het tempo vol en zo eindigde ik als tweede na een sterke Heidi. Sarah eindigde knap als derde. De wedstrijd was heel snel gelopen want ik had een eindtijd van 22'23". Mijn zoetje had een solo race en won de wedstrijd in een mooie tijd. Hier volgt de top drie.

1)Heidi Hertveldt 22'06"
2)Lies Deruddere 22'23"
3)Sarah Speleers 22'57"

Zaterdag was het voor ons bijna een thuiswedstrijd op amper 10 minutjes van onze deur liep ik de 13,5 kilometer in Rollegem. De weersomstandigheden waren heel zwaar en het beloofde een wedstrijd te worden met een mooie concurrentie. De wedstrijd bestond uit 3 ronden in de open vlakte, daar was het heel warm en stond er enorm veel wind! Rustig starten was de boodschap. Aan de start verscheen Charline Vanneste(tevens winares), Natalie Tijtgat,Carline Desseyn, Veerle Vandekerkhove, Isabel Vermeulen, ... .
Om 15u30 gingen we van start, tijdens de eerste ronde waren we op pad met een grote groep met o.a. Veerle, Carline,Ignace en nog enkele heren. Het tempo was heel goed en ik voelde me goed. Ongeveer halfweg de eerste ronde versnelde Carline en ik liet ze wijselijk lopen. Veerle, Ignace en mezelf liepen mooi verder ons tempo. Na de doorkomst van de eerste ronde voelde ik me nog heel goed. En met de grote groep supporters die me vooruit schreeuwden kreeg ik vleugels. In de tweede ronde begonnen we mensen in te halen die veel te snel gestart waren en die jantje met de hamer tegenkwam door de wind en warmte. Heel tevreden ging ik over die lopers, ik dacht oef wat ben ik blij dat ik mijn wedstrijd rustig gestart ben en goe indeel. Op het einde van de tweede ronde ging het nog steeds goed met me en liep in vierde stelling.
Na enkele kilometers verder voelde ik ook die hamer, ik kon het nog beperken en eindigde toch als vierde dame! Heel tevreden was ik hiermee, dit voor mijn tweede wedstrijd en toch een afstand buiten wat ik gewoon ben.
Na de wedstrijd kreeg ik heel veel felicitaties en leuke reacties van mensen! Dat doet altijd deugd!
Mijn zoetje eindigde samen hand in hand als eerste met onze clubgenoot Nico Serroen! Super was dit!
Hier volgt de top 5:

1)Vanneste Charline
2)Desseyn Carline
3)Veerle Vandekerkhove
4)Lies Deruddere
5)Isabel Vermeulen

Bedankt aan mijn ouders om er altijd te zijn voor mij alsook mijn ventje! Alle supporters bedankt voor alle steun!

Nu nog wat trainen en op naar een goede prestatie in Brussel!!

17:13 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-05-11

Overzichtje van de voorbije resultaten

Sportvrienden, eerst en vooral wil ik me verontschuldigen omdat het hier zo ontzettend lang stil is geweest. Dit wil niet zeggen dat ik stil zat. Maar ik heb momenteel echt tijdsgebrek. Vanaf heden probeer ik na iedere wedstrijd terug een verslagje te posten voor jullie. Hopelijk begrijpen jullie het. Ik zal nu een overzicht plaatsen van mijn resultaten in de voorbije wedstrijden. Van de conditie mag ik zeker en vast niet klagen, maar door de werken aan ons huis hebben we wat minder tijd om te trainen en dat ik wel voelbaar.

26 maart 2011 Noordzeeloop 7 kilometer in een tijd van 28'03" hiermee behaalde ik een derde plaats.

2 april 2011 Oudenburg 10,7 kilometer in een tijd van 42'32" hiermee behaalde ik een tweede plaats.

9 april 2011 Sint-Jansloop 6,450 kilometer in een tijd van 24'59" hiermee behaalde ik een vijfde plaats.

15 april en 17 april 2011 weekendje Nederland met 2 wedstrijden op vrijdag een 10 kilometer in 39'45" hiermee was ik tweede en op zondag een 5 mijl in een tijd van 31'42" hiermee eindigde ik als vijfde.

23 april 2011 Hazegras 7 kikometer in een tijd van 26'59" hiermee behaalde ik een derde plaats.

25 april 2011 Ichtegem 10,500 kilometer in een tijd van 42'10" hiermee behaalde ik een tweede plaats.

30 april 2011 Gistel 10,200 kilometer in een tijd van 40'53" hiermee behaalde ik een tweede plaats.

Zo zien jullie dat ik niet stil zat en beloof vanaf heden terug een mooi verslag te maken.

Tot binnenkort

17:18 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-03-11

Kasseiloop 9kilometer

Zaterdag hadden we een drukke dag voor de boeg samen met mijn ouders gingen we er een leuke dag van maken.
Rond de middag sprongen we met z'n allen in de wagen richting Tielt, daar was er de 12 uren-loop, graag hadden mijn zoetje, vader en mezelf daar enkele kilometers gelopen om het goede doel te steunene. Voor mijn zoetje en ik was het loslopen want ons hoofddoel was in de namiddag in Eernegem. Het was mooi weer met het zonnetje van de partij en al lachend liepen we toch enkele kilometers.Net gedaan met lopen kwamen onze vrienden toe die gingen ook enkele kilometers lopen en dan samen richting Eernegem. Aangekomen in Eernegem zag ik toch al enkele goede dames Charline Vanneste, Marlène Vandenbrouck en Nathalie Declercq. Zo wisten we dat het podium al weg was. Had al tijdje gezegd tegen mijn ouders in Eernegem wil ik goed lopen, plaats speelt geen rol, wel wil ik een goede tijd neerzetten. Voor de start veel bekenden gezien en praatjes gedaan. Met Patrick Lagrou had ik staan praten en die had ongeveer dezelfde tijd in gedachten als ik, dus volgen was mijn doel. Rond 15u00 gingen we van start met een aanloop ronde en dan 2 grote ronden goed voor een afstand van 9 kilometer. Het eerste kleine rondje ging enorm snel, ik besloot wijselijk wat gas terug te nemen, Patrick liep uitstekend van tempo. Na de doorkomst van de eerste grote ronde liep ik als vierde dame en zaten we op schema. Half weg de tweede ronde had ik het wat moeilijk en zei tegen Patrick loop maar door ga voor u tijd. Ik wist echt niet of ons doel haalbaar was en wou niet dat hij voor mij zijn doel niet haalde. Doorzetten zei hij het zit erin voor u ook. De laatste kilometer bleef ik alles geven en ja hoor ik zag papa staan! Zus het zit erin nog een spurtje voor u tijd. Ik eindigde als vierde dame in een tijd van 35'10". Heel tevreden kwam ik over de finish, mijn moeder was ook heel gelukkig! Ik liep toch wel grote minuut sneller dan vorig jaar! Tijdens de prijsuitreiking mocht ik nog op het podium bij de dames seniores!

Mijn zoetje eindigde knap tweede, gans de wedstrijd deed hij het kopwerk en wanneer Levi moest overnemen viel het tempo stil en helaas de laatste 200m zet Levi aan en Davy verliest op 5 seconden. Hij was wel heel tevreden en weet dat hij een goeie wedstrijd liep!

Bedankt aan de vele supporters!!

09:51 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-03-11

Blicquy 12 kilometer

Gisteren zijn we met z'n allen richting Blicquy getrokken dit is een wedstrijdje die in het criterium van de achro zit.
Het was de eerste maal dat we daar van start gingen, het was ondertussen veertien tal dagen geleden dat we een wedstrijdje hadden. Voor crossen waren we niet getraind dus besloten we een wegwedstrijd te lopen.
Voor de start zag ik enkele dames maar in die regio ken ik de dames niet, dus wist ik niet wie ik kon volgen. Omstreeks 15 uur gingen we van start, de start ging heel vlug. Ik wou me wat inhouden want het parcours was niet echt vlak en toch behoorlijk lastig, er stond ook heel veel wind! Dit maakte het nogmaals zwaarder! Na de doortocht van ongeveer 3 kilometer hoorde ik mensen roepen dat ik in tweede positie liep. Aan ongeveer 8,5 kilometer stonden mijn ouders als supporter en liep ik nog steeds in tweede stelling. Deze plaats kon ik volhouden en eindigde zo als tweede en een niet onaardige tijd want het was een lastige wedstrijd. Ook al had ik gans de wedstrijd geen goed gevoel in mijn benen. Mijn zoetje eindigde knap tweede na een sterke Loquet en was voor Dieter Vandewalle.

Onze vrienden Axl en Wenda liepen beide een uitstekende wedstrijd! En sloten de avond heel gezellig af!!

22:04 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Tijdje stil op de blog, maar niet stil gezeten!!

In het weekend van 26 en 27 februari 2011 was het een druk weekend, ik had twee wedstrijden voor de boeg.
Zaterdag 26 februari trokken we met ons allen richting Lobbes, dit is een wedstrijd over 13,3 kilometer met een zwaar parcours, vorig jaar liep ik er al eens en vond het een prachtig parcours! Mijn doel om dit jaar was om ongeveer dezelfde tijd te lopen. Met nog weinig wedstrijden in 2011 stond ik zonder al te veel verwachtingen aan de start van de wedstrijd. Catherine Lallemand stond aan de start en nog enkele dames van die streek. Eenmaal gestart ging het al behoorlijk omhoog. Ik kon gans de wedstrijd een mooi tempo lopen en ik eindigde in 55 minuten dit was exact één minuut sneller dan vorig jaar en was hiermee 4de dame, met veel meer wind en toch wat slechter weer. Heel tevreden was ik hiermee! Met z'n allen gingen we samen nog iets eten en dan richting Wevelgem. Op zondagochtend konden we niet lang uitslapen want om 12 u moest ik van start gaan op de 5 kilometer in Kortemark. Heel benieuwd was ik wat het ging geven, want op zaterdag had ik toch een zware goeie wedstrijd gehad. Echt een doel had ik niet, mijn weekend was al meer dan geslaagd. De start was met een afdaling dus ging het tempo heel snel, al snel zat ik in het spoor van Annelies Deketelaere, ik wist dat zij veel sterker is dan mij maar mijn doel was haar zo lang mogelijk te volgen, ik deed mijn uiterste best en de wedstrijd verliep heel vlot! Na een tijdje sloeg Annelies een kloof en bleef ik strijden voor een mooie tweede plaats! Ik eindigde als tweede in een heel mooie tijd van 18'46". Iets later ging mijn zoetje van start op de 20 kilometer! Het was afwachten hoe hij het ging doen want met onze werken voor het huisje heeft hij minder getraind. Maar hij had een goeie vriend en trainingsmakker Nico Serroen bij zich en die streden mooi samen en hij eindigde samen met Nico in een mooie tijd en plaats!

Het was een super geslaagd weekend! Op naar de volgende!!

 

21:57 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-02-11

Corrida van t'sas

De prijsuitreiking van het OLC is nog maar net voorbij en dan staat de eerste wedstrijd terug voor de deur. Het is een jaarlijkse gewoonte om met mijn ouders en zoetje richting t'sas te gaan. Er zijn nog amper wedstrijden begin februari en dat doet altijd een deugd om te vlammen en af te zien. Het parcours was terug anders dan vorig jaar, de afstand bedrag 7,4 kilometer. Er stond heel veel wind. Het parcours was behoorlijk lastig aangezien de helft van de ronde tegenwind was, we liepen langs het water, dus echt een open vlakte. Voor de start toch goeie namen Veerle D' Haese, Heidi Ameloot, Veronique Coene en Heidi Hertveldt dit waren zeker de kleppers. We maakten ons daar niet echt druk in, het is tenslotte begin februari, we moeten er nu nog niet staan. Eenmaal gestart ging het heel snel vooraan, we probeerden zolang mogelijk te volgen. Na een goeie kilometer keek ik naar links en wie zag ik naast me lopen, ja hoor mijn vader, daar was hij al. Hij besloot deze wedstrijd bij mij te lopen en een mooi constant tempo aan te geven. Toen papa bij me aankwam liep ik samen met Heidi Ameloot voor plaats drie en vier. Na de doorkomst van de eerste ronde na 3,7 kilometer liepen we nog samen, maar ik voelde dat ze toch sterker en frisser zat tegen de wind in. Papa bleef me mooi advies geven voor het tempo, hij deed het fantastisch. Zo merk ik dat ik toch nog meer verstandiger moet lopen Lachen. In een knappe tijd eindigde ik als vierde dame. Het deed zo'n plezier en goed om samen over de finish te komen met mijn papa. Ik vloog dan ook direct in zijn armen. Ik liep de 7,4 kilometer in 29'58". Hiermee was ik heel tevreden!! De overwinning was voor Veerle D'Haese voor Heidi Hertveldt en Heidi Ameloot.

Iets vroeger eindigde mijn zoetje knap derde na Vansteenbrugge Francis en Mouton Kristof. Samen met papa en mijn zoetje liepen we nog eens tegen richting  mijn zusje Wenda en ze deed dat super goed! We waren zo trots op haar!! Na een leuke voormiddag vertrokken we richting Beernem met Axl en Wenda waar mijn zoetje het PK cross ging meelopen voor zijn eigen Club. Helaas was het die dag fris en zat er heel veel tijd tussen de beide wedstrijden en kreeg mijn zoetje heel koud en koelden zijn spieren af. Want half weg de cross heeft hij moeten uitstappen, hij had verkrampte kuiten. Het was een verstandige beslissing om te stoppen!!

Wenda en Lies.jpgpapa.jpgLies.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAvy.jpg

13:34 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-01-11

Goed begonnen is ...

Zaterdag ging het zoals andere jaren richting Lombardsijde om er deel te nemen aan de nieuwjaarscorrida. Normaal gingen mijn ouders ook mee gaan maar mijn vader moest jammer genoeg werken. Samen met Axel en Wenda gingen we richting zee, toen we vertrokken was het aan het gieten en zeer hard aan het waaien. Eens toegekomen was het gestopt met regenen maar de wind was gebleven. Mijn zoetje en ik gingen er beide van start op de 5km net als vorig jaar, waar we beiden wonnen. Ik had niet echt een goed gevoel en had steeds twijfels of het wel goed ging gaan na de rustperiode tussen kerst en nieuwjaar. Eens gestart was ik zeer goed weg, zat direct vooraan en zag iets verder voor me hoe mijn zoetje al aan de leiding liep. Bij mij ging het geleidelijk aan beter, al liet ik mijn tempo lichtjes zakken voor de komende zandstrook. Dit is echt mijn ding niet en al snel verloor ik daar wat plaatsen maar eens terug op de straat kwam ik er terug volledig door en begon zelfs terug in te halen, ik kwam zo als eerste dame over de meet en werd zelfs knap tiende algemeen, het was echt afzien met de wind maar aan de aankomst had ik toch al een beter gevoel dan aan de start. Ik liep een tien seconden sneller dan vorig jaar en dit met meer wind, dus ben ik zeker tevreden, mijn zoetje won ook de wedstrijd en zo pakten we de dubbel voor het tweede jaar op rij, zeer leuk. Ook Wenda en Axel liepen een knappe wedstrijd, achteraf nog naar het vuurwerk gaan kijken en er een gezellige avond van gemaakt, het jaar is goed begonnen, dat is dan toch al half gewonnen ;) Op naar de volgende.

12:14 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (4) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

28-12-10

Overzicht 2010

Het jaar 2010 zit er al terug op, het is voorbij gevlogen! Voor mij was 2010 een schitterend jaar, ik zou willen tekenen om terug zo'n jaar in 2011 te mogen meemaken.

Ik kan eigenlijk heel kort zijn met het overzichtje, praktisch iedere wedstrijd of op iedere afstand liep ik sneller dan in 2009, ik behaalde heel mooie plaatsen in de wedstrijden. Er  zijn 3 criteriums die op mijn palmares staan, daar ben ik heel trots over! Het enige doel die ik in 2010 niet kunnen lopen heb, was mijn halve marathon op 20  december in Nederland, door de weersomstandigheden hebben we niet vertrokken richting Nederland. Maar ik hoop binnenkort misschien een halve te lopen we zien wel!

Bij deze wil ik mijn ouders en mijn zoetje vooral bedanken om er altijd te zijn en als trouwe supporters aanwezig te zijn op iedere wedstrijd! Mijn mama om ons telkens goed naar de wedstrijden te brengen en mijn zoetje en vader om mij bij te staan met raad en daad!

De supporters wil ik zeker en vast bedanken, in 2010 zijn die zeker gegroeid het aantal, ik zal geen namen noemen want ik wil zeker niemand vergeten.
Heel blij ben ik ook met de goede vrienden die we erbij hebben in 2010, het was echt een super jaar! Op naar 2011, met veel ambitie en doelen voor mijn ogen.

Nu rest mij nog enkel voor iedereen een Gelukkig Nieuwjaar en een schitterend 2011 te wensen, ik hoop voor iedereen op een goede gezondheid, dan zal de rest wel volgen!!!!

                                                        

 

14:26 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Corrida Tielt

Zoals jaarlijkse gewoonte staat de kerscorrida van Tielt op mijn programma,deze wedstrijd loop ik enorm graag omdat het een wedstrijd is met enkel en alleen dames. Dit is dan een wedstrijd ieder voor zich, je kan u niet wegstoppen achter de rug van een man.

Dit jaar viel Tielt samen met Sint-Eloos-Winkel de wedstrijd van de vrije sporters, vorig jaar liep ik ze nog beiden. Maar dit jaar moest ik niet lang twijfelen en koos voor Tielt. De avond voor Tielt hadden mijn zoetje,Jurgen Wyllie, Stijn Vermeulen en Leonie nog een stapje gezet in Wevelgem, het was naar jaarlijkse gewoonte het kerstbal in de Cortina. Het was een super geslaagde avond, eigenlijk ééntje tot in de vroege uurtjes, we lagen rond 4u30 in ons bedje, na een super avond!

Nu over de wedstrijd, eenmaal aangekomen in Tielt zag ik terug heel wat sterke dames o.a. Kristi De Smet, Annelies Deketelaere, Marie Rosart, Marène Vandenbrouck, Nathalie Tijtgat, Liesbeth Vandevelde, Dedyne Gwendolien, ... nog heel wat dames te veel om op te noemen. Het parcours had de organisatie  voor veiligheidsreden wat aangepast, de 5 kilometer kwam 5,8 kilometer.

De start ging heel vlug, maar ik aarzelde niet en ging mee. Marie ging na enkele honderden meters het tempo nog wat hoger leggen, toen paste ik even, maar ging toch nog goed mee, ik had echt een super gevoel. Na de doorkomst van een kleine ronde wist ik dat ik niet op mijn plaats zat, maar besloot mee te gaan zolang ik het kon volhouden. Het lukte mij aardig goed, na de doorkomst van de eerste grote ronde kwam mijn mild opkomen. Daar had ik toch wat hinder van, vooral wanneer het parcours wat ging klimmen, maar ik bleef bijten en eindigde in een heel sterk veld als 11de dame in een tijd van 22'37". Dit na een nacht uitgaan en  weinig slaap mag ik zeker niet klagen!

Mijn zoetje zijn wedstrijd was al afgelopen als ik moest starten, hij eindigde knap als 5de in een sterk veld!!

Voor mij was Tielt een super afsluiter van 2010, beter kon ik niet wensen!

Bedankt aan de vele supporters langs de weg en ook aan Felix voor de laatste 400m!

14:16 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-12-10

Corrida time

Het is december en daar zijn de corrida's, het begon al vroeg in de maand met de kerstcorrida van Waregem, daar ging ik van start op de 10km. Het was wat een zwaar weekend geweest met weinig slaap doordat mijn ouders op reis gingen vertrekken, ze vrijdagnacht naar luchthaven gebracht, zaterdagavond terug gaan ophalen omdat vlucht verzet was naar zondagavond, was me het weekend. Ik starte dus niet echt met mijn gedachten bij de wedstrijd en al snel werd ik dit gewaar. Ik had nooit echt de kracht in de benen om goed door te gaan en moest in de laatste ronde nog drie plaatsen inleveren, ik werd er 11e dame. Een wedstrijd om snel te vergeten al weet ik aan wat het lag.Mijn zoetje had last van zijn ademhaling en werd zevende. Nadien nog wat gaan eten en gaan drinken met vrienden, het was nog een leuke avond.

Een weekje later was er dan de kerstcorrida van Langemark, daar vertrok ik met weinig ambities want een paar dagen voordien was ik redelijk hard gevallen tijdens een training, ik kwam hard op de grond terecht en bezeerde zo mijn knie en schouder. Ik dacht steeds dat het wel ging gaan tot ik snel moest lopen, alles trok tegen van mijn schouder tot mijn knie. Ik bleef doorgaan, ik dacht nooit aan stoppen, ik ging op karakter door en kon op het einde nog een klein beetje versnellen. Ik was blij dat ik aangekomen was. Hopelijk kan ik nu verder trainen en wedstrijden lopen zonder last. Mijn zoetje bouwde zijn wedstrijd goed op en werd knap vierde. Mijn vader liep de jogging mee als training, de winter is niet echt voor hem.

Op zaterdag ging ik normaal mijn eerste halve marathon lopen, ik zag het volledig zitten om eens te zien wat ik op een halve marathon kan lopen maar het mocht niet zijn, door de hevige sneeuwval was het niet echt mogelijk om naar Nederland te gaan, ging veel te gevaarlijk worden op de weg. Daarom beslisten we om niet te vertrekken, we maakten dan maar een gezellige wandeling in de sneeuw, het was iets anders dan lang te moeten afzien. Op naar de volgende wedstrijd.

19:40 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22-11-10

Tweede maal op rij

Zaterdag ging het richting Gistel om er te starten op de 12km van route 62. Vorig jaar wisten zowel mijn zoetje als ik de wedstrijd te winnen. Dit jaar ging dit niet gaan want mijn zoetje ging mij hazen, voor de start zag ik Els Ingelbrecht al grootste concurrent. De start verliep wat raar want plots was iedereen weg, ik begon direct met een goed tempo te lopen samen met mijn zoetje, die wist me te vertellen dat ik als eerste vrouw liep. We liepen samen een constant tempo verder. Het bleef verbazend goed gaan en ik kreeg nooit geen verval. Het was na 8km wel wat lastig toen we terug over een brug moesten lopen maar ik viel niet stil, ik bleef goed doorgaan. Met nog zo'n drie kilometer te gaan kregen we het gezelschap van Serge Deblauwe, mijn zoetje en hem waren aant babbelen en geleidelijk aan aan het versnellen. Ik kon makkelijk meegaan en het was echt aangenaam lopen, de laatste 400m kon ik zlefs nog eens versnellen, zo eindigde ik voor de tweede maal op rij als eerste dame. Ditmaal kwam ik aan in 49'16" en dat was maar liefst anderhalve minuut sneller dan vorig jaar. Ik ben echt tevreden van mijn wedstrijd, had heel de wedstrijd een goed gevoel en mijn tempo bleef constant. Ik wil mijn zoetje bedanken voor de steun tijdens de wedstrijd en mijn ouders om te supporteren. Ook Axel en Wenda voor de leuke middag, in de avond zijn we dan samen gegaan naar een quiz. Het werd een zeer leuke avond, voor herhaling vatbaar. Op zondag zijn we dan naar de crosscup geweest in Roeselare, mijn zoetje ging er van start op de korte cross, niet echt zijn specialiteit maar hij ging er volledig voor. Hij werd kknap 28ste, het was koud om daar te staan maar het werd een leuke middag.

20:39 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

16-11-10

Podium in Ploegsteert

Zoals ieder jaar gaan we op 11november naar Ploegsteert. Ik ging er starten op de 8km en mijn zoetje op de halve marathon. Bij de vrouwen op de 8km stak Veerle Dejaeghere er boven uit, dan was het wat kijken wie er nog allemaal zat want er zitten Franse atletes ook en dan weet je nooit hoe goed ze zijn. Om 11u mocht ik van start gaan en weg was ik, al snel liep ik als derde vrouw, ik zag Veerle tot aan 2km lopen, dan was ze weg. Iets voor me liep de vriendin van Pieter Desmet, Anne-Sophie Marechal. Ik zat in een goed groepje die een constant tempo bleef lopen en waar ik me goed bij voelde. Het tempo zat echt lekker en ik bleef mooi bij het groepje lopen. Af en toe keek ik achter mij of er geen vrouwen aan kwamen omdat ik nog steeds op die derde plaats liep en deze graag had volgehouden. Ik zag in de verte wel iemand lopen maar je wist maar nooit, de laatste 400m ging ik nog goed door o echt zeker te zijn en ook om met een mooie tijd te eindigen en het lukte me beiden, ik werd derde in 31'57", dit was zo'n halve minuut sneller dan vorig jaar en ik mocht op het podium, het was echt genieten. Dan vlug gaan kijken naar mijn zoetje, die liep ondertussen de halve marathon, ik stond even over halfweg en vertelde hem van mijn derde plaats, hij stak zijn duim op en ging goed door. Hij liep een knappe wedstrijd en eindigde mooi als negende in een mooie tijd in zo'n weersomstandigheden, want er was toch zeer veel wind. Nadien nog wat gaan eten, heet was een super dag. Bedankt aan mijn ouders, schoonouders, vrienden voor alle steun. Was zeer leuk.

12:55 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-11-10

Nieuwe wedstrijd-nieuw PR

Zaterdag ging het eens richting Avelgem om er te lopen tijdens de feesteloop, ik ging er van start op de 10km maar eerst ging mijn zoetje de 5km lopen, hij was niet echt goed weg maar dat maakte hij al snel goed, hij kwam over de meet gevlogen en dit in 15', echt super om te zien, hij had zelfs nog over. Dan was het aan mijn beurt, na zo'n prestatie mocht ik zeker niet onder doen, ik ging goed weg en al snel zat ik bij Ilse Geldof, voor ons liep er een jong meisje en eerst dachten we dat ze te snel was gestart want het ging zeer snel, maar ze bleef goed haar tempo aanhouden, we kwamen er na een paar kilometer wel bij maar voor niet lang want dan versneldde ze plots terug. Ik bleef bij Ilse lopen en had steeds een zeer goed gevoel. Het was een mooi parcours met fakkeltjes langs de kant, echt aangenaam lopen en zeker als het goed gaat. Iets voor het ingaan van de laatste ronde moest ik Ilse laten gaan maar heel ver liep ze niet uit, ik kon ze steeds zien lopen maar geraakte er niet meer bij, zo werd ik knap derde, Louisse Vandenbrouck won de wedstrijd, ze liep een zeer sterke 10km. Ilse werd tweede en een paar seconden later finishte ik in 38'08", was echt super tevreden want dit betekend een nieuw PR op de 10km. Vierde werd Lieselot Bossuyt die een twintig tal seconden na mij over de meet kwam. Na de prijsuitreiking was er nog een optreden van Turbo alive band, een covergroep van Jonhy Turbo, echt een aanrader, het was de max om te zien, na een zeer leuke avond en met een nieuw PR gingen we naar huis.

de zondag twijfelde ik of ik ging lopen in waregem, maar ik dacht waarom niet, kunnen maar lopen. Mijn weekend kon al niet meer stuk na zo'n wedstrijd. Het was slechts 2km dus ging ik vlot doorgaan. Ik was goed gestart en nam direct de leiding, na een 500m kon ik een gaatje slaan op Audrey, het werd geleidelij kaan wat groter maar het gaatje was nooit groot genoeg, zeker niet toen we door een wat lastiger stuk moesten, dan voelde ik mijn benen terug, was niet veel tijd tussen want liep pas om 20u de dag voordien en dan de cross al om 12u. Met nog 100m te gaan moest ik Audrey laten passeren, jammer want zo werd ik terug tweede. Ik was er wat van geschrokken welke reacties ik allemaal kreeg maar familie en vrienden wisten me op te beuren door over de dag voordien te praten, is ook meer mijn ding op straat, de crossen zijn bijkomstig en om wat kracht bij te kweken. Ik was tevreden van mijn wedstrijd, wat minder van het resultaat maar daar heb ik mij al lang boven gezet, mijn PR van zaterdag, daar geniet ik echt van.  Op naar Ploegsteert om er te proberen een mooi resultaat neer te zetten.

17:38 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Fun Fun Fun

Het weekend stond in het teken van haloween dus maakten we van de gelegenheid gebruik om deel te nemen aan een haloweenwandeling, een tocht van 5km doorheen Oostkerke en dit met fakkels, echt tof om te doen. zeer mooi gedaan, zeker ook de optredens en de hapjes en zo. De dag nadien was er dan de haloween run in De Haan, daar mocht je verkleed rondlopen. We hadden met Axel en Wenda en mijn zoetje beslist om als familie winnie the pooh te gaan, niet echt iets met haloween te maken maar zo konden we één familie vormen, Wenda was er om de familie goed te begeleiden, want ze mocht nog niet lopen. Axel ging als igor de ezel, mijn zoetje als tijgertje en  ikzelf natuurlijk als Winnie. De bedoeling was veel leute maken en en toch proberen om snel te lopen in zo'n pak. Voor de start was het zeer leuk vertoeven met ons drieen, we werden zeer veel aangesproken en velen dachten dat we gingen joggen maar dat was buiten de familie van winnie gerekend want van bij de start waren er al twee familieleden op kop aant lopen, ik liep als eerste vrouw van de 12km. Na de eerste ronde begon het toch wel zeer warm te worden in zo'n berenpak, het werd zwaarder en zwaarder om te lopen maar ik beet goed door, ik werd jammergenoeg net op het einde nog ingehaald door een vrouw maar het was toch lopen voor de fun en ik was zeer tevreden na mijn prestatie in zo'n pak. Mijn zoetje wist als tijgertje te winnen, is zelfs mooi filmpje van :) Axel had ook wat last van de warmte maar kwam er op het einde terug door en zo konden we nog eens met z'n drieen over de meet. Het was een geslaagde avond, die nog mooi werd afgesloten.

De dag na de haloweenrun stond de clubcross van Dapalo op het programma, al redelijk vroeg van de partij om aan de inschrijvingen te zitten en ook tijgertje was van de partij, hij was aanwezig om de jeugd wat aan te moedigen, zeer leuk om te zien. Dan wat later was het mijn beurt om nog enes te crossen. Was zeer lang geleden, moest zelfs nog mijn veters in mijn spikes steken :) niet echt goed gestart en al snel de achtervolging ingezet op Audrey, al snel kwam ik er bij en dan kon ik niets anders dan achtervolgen, de benen waren niet echt fris te noemen en wellicht had dat iets met de avond voordien te maken. Ik moest net voor de finish haar laten gaan en werd zo tweede, de club was toch tevreden dat ik op het podium stond, jammer dat ik niet kon winnen maar de benen waren niet fris, toch was het een geslaagd weekend en was het vooral de fun die telde.

DSC09103.JPG

DSC09124.JPG

DSC09127.JPG

17:21 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-10-10

Overwinning door weer en wind

De laatste weken ben ik meer bezig met langere afstanden en ik had graag een wedstrijd gelopen in het weekend. Zaterdag stond er op de clubagenda de Vredesloop in Ieper een 10 mijl, maar helaas konden we zaterdag geen wedstrijd lopen. Dan maar uitgekeken naar een wedstrijd op zondag. Mijn zoetje en ik besloten van start te gaan in Sint-Laureins op de 13,5 kilometer. Zondagochtend stonden we op en het zonnetje scheen, we gaan geluk hebben zeiden we nog tegen elkaar, koud windje maar zonnetje. Samen met mijn ouders trokken we richting Sint-Laureins, hoe dichter we kwamen hoe harder het begon te regenen en het wou niet meer stoppen. Iets voor de start was het eventjes droog, maar helaas van korte duur. Van grote concurrenten gesproken was er enkel Irma, maar het bleek dat ze maar de korte afstand ging lopen. Ik heb een rustige start opgenomen en zo opgeschoven. Na 1,5 kilometer haalde ik Irma in en ging op mijn eigen tempo verder. Na ongeveer 2 kilometer kreeg ik een hagelbui over mij, echt niet te doen, het waren grote hagelstenen en recht in het gezicht, was pijnlijk en onmiddellijk ijskoud. We beten door en beukten tegen de wind in. Na de eerste ronde kwam ik al eerste door, het gevoel was heel goed en liep op een constant tempo verder. Tijdens de 2de ronde bleef de situatie ongewijzigd, ik had een ruime voorsprong op de 2de dame. Ik eindigde als eerste en dit met ongeveer een kleine 5 minuten voorsprong op de 2de dame, dit was Erna Leyre van het OLC. Deze wedstrijd was heel leuk en ontspannend! Heel mooi parcours! Mijn zoetje had ook de wedstrijd gewonnen! Onze zondag kon niet meer stuk! Het was een ontspannende namiddag! Bedankt om in weer en wind te supporteren!! Het komend weekend zal een druk weekend worden, maar we kijken er al naar uit!!

 

17:15 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-10-10

Prachtige afsluiter van het OLC

Zaterdag stond de laatste wedstrijd van het OLC op het programma, de olifant, dit was een wedstrijd over 10,3 kilometer. De concurrentie was zoals gewoonlijk hetzelfde en dat was Heidi die veel te sterk is voor mij. Toen het startschot ging zat ik samen bij Heidi, maar dit duurde niet zo heel lang, toen ze eenmaal een versnelling plaatste na een goeie 500 meter besloot ik mijn eigen tempo te lopen, want haar tempo lag te hoog en zou het anders zeker nog voelen en een dipje krijgen. Het was wel wat opletten in het bosje in de bochten want die lagen er toch vettig bij en gevaarlijk om uit te glijden, dus nam ik zeker geen risico's. De wind kwam wel fel opsteken, maar ik kon me vaak wegstoppen in een groepje en aansluiten. Het gevoel over deze wedstrijd was heel goed, ik kwam tevreden over de finish, dit als 2de dame en 1ste seniore in een tijd van 42'09". Mijn zoetje won de wedstrijd dit voor Karel Moerman en Glenn Vermander (die laatste liep een heel goeie wedstrijd). Ook Axel deed een sterke 2de ronde en eindigde met een goeie tijd.

Na de wedstrijd was er de prijsuitreiking zoals gewoonlijk, maar dit was voor mij geen gewone prijsuitreiking hoor! Mijn zoetje na de micro over van Fons Roets. Hij riep me op het poduim om me te feliciteren voor mijn derde zege in het criterium en ik kreeg een prachtige bos bloemen. Maar het bleef daar niet bij hoor, hij ging op zijn knie gaan zitten en vroeg me ten huwelijk voor een bomvolle zaal! Ik zei JA onder luid applaus en fluitende mensen. Heel wat mensen pikten een traantje weg net als ik!! Het was voor iedereen een suprise! Niemand had dit verwacht!! Het was een fantastisch moment! Nu rustig verder doen en uitkijken naar een geschikte data, maar het zal niet voor onmiddellijk zijn. Iedereen bedankt voor de vele felicitaties en de eerste trouwcadeausLachen.

S'avonds stond nog de uitreiking van het Houtland op het programma, waar we een gezellige avond beleefden met Patrick Decoster en mijn ouders.

Zondag zijn  we traditiegetrouw richting Oostkerke gaan lopen, dit is een kleine wedstrijd, maar een heel mooi rustig ontspanned parcours. Daar liep ik de 7,2 kilometer in een tijd van  29'10". Mijn zoetje liep zondag samen met mij. Daar eindigde ik terug als 2de dame.

Ik wil alle supporters al eens bedanken voor het voorbije seizoen! Alsook mijn ouders en zoetje die mij altijd steunen voor iedere wedstrijd!!

15:33 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

10-10-10

Goede training gehad in Geluwe!!

Het was terug zo ver, jaarlijks gingen we naar Geluwe dit om zelf deel te nemen of te supporteren. Vorig jaar liep ik niet mee en was ik als supporter van de partij. Dit jaar was er afgesproken om er de lange afstand voor mijn rekening te nemen en dit als training samen met Axel. Zoals iedereen mij kent ben ik van mijn woord en ik ging van start bij Axel. Helaas halfweg de eerste ronde liet Axel me weten dat het echt niet ging en dat hij last had van adem te kort. Loop maar door zei hij tegen mij, ik zei neen Axel vandaag is het geen wedstrijd voor mij maar training. Maar toen Anita Delvael ons voorbij ging, smeekte hij mij om mijn eigen wedstrijd te lopen. Tijdens de eerste ronde vaak tegen elkaar gesproken, ik moest doorlopen zei hij of hij stopte zelf met lopen. Ik beloofde hem na 1 ronde mijn eigen westrijd te lopen. Eenmaal aan de startlijn voorbij ging ik naar zijn vrouwtje Wenda en stopte ik met lopen en vroeg haar wat ik moest doen. Wenda vertelde me dat hij het meende en dat hij echt graag zou hebben dat ik eigen wedstrijd liep. Na eventjes een korte pauze ging ik er als een snel trein vandoor, mijn benen voelden heel goed aan vandaag, al snel haalde ik heel veel mensen in. Na enkele kilometers kwam ik terug bij Anita, eenmaal bij haar gekomen ging ik haar voorbij met een heel goed gevoel, daarna nog op jacht naar enkele clubmakkers. Toen ik bij Geert Del'haye kwam was dit een uitstekend tempo, ik liep echt 3 ronden heel gemakkelijk en soepel. Geert liep ook telkens constante ronden, echt een ideale tempomaker!! Halfweg de  4 de ronde had ik het wat moeilijker, wellicht door mijn vlugge inhaalrace. Heel tevreden eindigde ik knap als 3de dame en  1ste seniore in een knappe tijd voor een wedstrijd van 14.6 kilometer. De eerste dame was Natalie Declerq voor Marlène Vandenbrouck. 2 heel sterke dames!! Heel tevreden ben ik voor een doorgedreven training!

Nadien nog een heel leuke middag gehad met Axel en Wenda en haar stiefbroer met zijn vrouwtje! Ook Anja bedankt voor het gezelschap!! Ik wil zeker alle supporters bedanken die langs de zijkant in Geluwe stonden, er waren enorm veel mensen die mijn naam vernoemden! Fantastisch! Op naar de volgende wedstrijd!!

22:31 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-10-10

Sportief,leuk en zeker geslaagd weekend

Het voorbije weekend was een sportief leuk weekend! Het begon vrijdagavond met het BK halve marathon, daar deed mijn zoetje mee. Amai wat een weertje ik moet zeggen ik was nat tot op mijn onderbroek, chapeau voor de lopers die hun prestatie neergezet hebben. Mijn zoetje deed het super, hij eindigde al 10 en als 8ste op het BK en 6de op het Vlaams Kampioenschap. Ik ben zeer fier! Daarna nog stapje gaan zetten met Wen, Axel en Stijn, was leuke avond!

Zaterdag was het dan mijn beurt om af te zien, het zag er stralend weer uit! Tot iets voor de start, het begon terug te gieten amai echt niet normaal terug, maar we lieten het niet aan ons hart komen. Mijn zoetje en ik gingen er van start om 10 kilometer af te leggen. De grootste concurrente was Marijke, we hebben 1 ronde samen gelopen maar plots versnelde ze en moest ik ze laten gaan, de luchtwegen stribbelen toch nog wat tegen als ik diep moet gaan en dat voelde ik in mijn benen ook, ik eindigde als 2de na een sterke Marijke. Mijn zoetje liep verbazend goed en kon terug een overwinning op zijn naam schrijven. Daarna nog een hapje gegeten met Jurgen onze vriend van Oostende en rustig wat gaan drinken. Het was een leuke avond!!

Zondag ging ik nog eens alleen van start, dit in Deerlijk, ik heb daar al enkele malen gelopen, het is een klein wedstrijdje maar tof parcours. Het is een wedstrijd over 5km, aan de start zag ik 2 concurrenten Sophie Christians en Irma Karahotzka. Bij de start ging Irma razend snel er vandoor daarna volgde Sophie en dan mezelf, maar na een 500 meter ging het tempo naar beneden, ik besloot de kop te nemen en versnelde eventjes, nog een 300 tal meter zag ik dat ik al een gaatje had. Ik bleef doorgaan want he gaf me echt vleugels, het liep super. Schrik had ik toch een beetje er stond enorm veel wind en was bang dat ik ingelopen ging worden, maar nee hoor, ik had een ruime voorsprong. Ik eindigde als eerste dame in een sterke tijd 18'40". Het weekend was super geslaagd! Daarna nog naar de babyborrel van Lowie, het was een super weekend!!!

22:01 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

27-09-10

Off day maar toch overwinning

Gisteren trokken mijn ouders, mijn zoetje en mezelf richting Izegem. Die wedstrijd heb ik al enkele malen gelopen, het is een parcours waar je niet snel kan lopen, snelle tijden zal je daar niet lopen. Veel draaien en keren, borduur op en borduur af. Maar we laten dit niet aan ons hart komen. Het enige wat me zorgen baat is mijn heel erg grote verkoudheid, ik heb er al last van sinds 10 september, ze is eventje weggeweest maar ik heb het toch terug goed zitten. Gans de week slechte trainingen geen macht in de benen, behalve woensdag een super dag en goeie lange duurloop gedaan. Rond 15 u gingen we van start, ik liep al snel van voor, maar na ongeveer een kleine kilometer had ik het gevoel dat het toch even zwaar ging worden als op training. Natuurlijk mocht ik niet afgeven en ging ik door puur karakter, de benen draaiden echt voor geen meter en had zelfs geen ademhaling. Ik heb dus een spastische luchtpijp en daar had ik tijdens de wedstrijd enorm wat last van. Hoopte dat ze gingen zeggen dat ik na 5 kilomter mocht stoppen maar neen hoor, ik door puur op karakter. Wat was ik blij dat die 10 kilometer erop zat!! Toch eindigde ik als eerste dame, tevreden was ik er wel mee, maar het gevoel echt niet goed! Mijn besluit terug naar de dokter!! Wat ik wel kan evalueren is dat wanneer ik een slechte dag heb toch nog behoorlijk loop, maar als ik vroeger slechte dag had ging me dit zeker niet lukken.

Mijn zoetje haalde ook de overwinning binnen, dit was echt een supergevoel beide de wedstrijd gewonnen! Dat was onbeschrijfelijk! Ook onze vriend Axel deed het super! We hebben doorgezet onder het supporteren van onze vriendin Wenda, mijn mama en papa, mijn oom, mijn tante en vele bekende gezichten en vrienden. Mijn neef Thomas deed het ook super voor zijn eerste 10 kilometer!!

Nadien hebben we het nog heel gezellig gehad tijdens de prijsuitreiking met de clubmakkers! Het was een leuke dag!

DSC08888.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21:21 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Dwars door het westerkwartier

Vorige week vrijdag trokken we terug met z'n allen richting Oostende. Daar stond één van de laatste wedstrijden van het Oostends loopcriterium op het programma. Het was een wedstrijd over 6 kilometer, er stond behoorlijk wat wind. Ik ben nog niet 100% dus wist ik niet wat ik er kon van verwachten, maar had er echt zin in. Voor de start zag ik de concurrenten zoals gewoonlijk de onklopbare Heidi Hertveldt, Evy Pieters, Marjan Malfait,Chris Peeters, ....

Eenmaal het startschot gegeven, ging ik eens rustiger van start dan gewoonlijk, het viel al bij al goed mee, ietsje verder kwam Heidi aan de kop en sleurde er eventjes aan, Evy ging mee in haar spoor ik ging niet mee. Iets veder kon ik Evy terug oprapen, ik bleef eventjes in haar spoor lopen iets verder nam ik de kop over. Bij de doortocht van de tweede ronde zaten Evy en ik samen, maar iets verderop zag ik dat Evy niet meer mee was.

Ondertussen bleef ik rustig mijn tempo lopen en kon zo knap als tweede over de eindstreep lopen. Al bij al mag ik niet klagen over mijn wedstrijd! De sterkste heeft terug gewonnen!

Mijn zoetje liep terug naar de overwinning, ook mijn vader liep een goede wedstrijd! Het was een geslaagde avond!

Bedankt voor het supporteren aan onze copain van de TRIAmigos Jurgen! En mijn ouders en Davy zijn ouders! Alsook de vele mensen aan de zijkant, waar ik geen namen van ga noemen want ik zou er vergeten. Het is echt fantastisch al die mensen die supporteren.

 

DSC08804.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21:09 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-09-10

Nederlandse bodem

Op zaterdag trokken we met mijn zoetje en ouders richting Nederland, daar gingen we van start voor een afstand van 12,8 kilometer. Zoals bij mijn vorig verslag sukkelde ik nog steeds met mijn verkoudheid, maar het was ondertussen toch wat erger geworden. Ik ging met een bang hartje aan de start staan tussen grote namen. De start was goed tot ongeveer halfweg, maar toen begon het, het kwam allemaal zwart en schemerig door de ogen, door te weinig zuurstof! Plots liep ik van links naar rechts en van rechts naar links, ik heb toch tussen kilometer 8 en 9 iets moeten te voet gaan om op positieven te komen, ik bleef doorbijten. Maar had het zo lastig! Aan kilometer 9 kwamen er 2 dames over mij, ik kon niet aanpikken.
Aan kilometer 10 stond mijn vader en die ging meelopen tot aan de finish wat was ik blij dat ik hem zag, ik kon zijn steun zeker goed gebruiken! Oef de finish gehaald, ik had echt schrik, had zo raar gevoel. Ik eindigde als 8 ste dame en 3 dame in mijn reeks.

Mijn zoetje eindigde knap als 10 in een zwaar bezette wedstrijd, Vandebroeck won en dan Gaghungu en Janssens en nog grote namen.

Bedankt aan mijn ouders om zo ver te rijden, het was toch een leuke dag! Maar heb goed afgezien!

 

15:08 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Nieuwe Koerswijk

Op woensdag 8 september gingen we met mijn ouders naar Oostende, om er terug een wedstrijd van het OLC te lopen, voor de dames was het een wedstrijd over 6.050 meter en voor de heren een extra ronde.

Voor de strat zag ik als concurrentie Lut Lesage, Heidi Hertveldt, Evy Pieters. Ik sukkelde al enkele dagen met een heel grote verkoudheid en had weinig lucht, ik wist niet of het ging gaan om diep te gaan. Maar het was slechts 6 kilometer, en ik wou van bij het begin een goed tempo opleggen. Toen het startschot ging begon het te regenen, het was opgeletten geblazen want het parcours bestond uit veel draaien en bochten.

Tot ongeveer 2 kilometer liep ik vooraan in de wedstrijd, toen kwamen Evy en Heidi, ze versnelden en ik liet ze lopen, het tempo was te hoog. Iets verder zag ik dat Heidi nogmaals een versnelling plaatste en dat Evy ook moest passen. Bij het ingaan van de 2 de ronde liep ik terug bij Evy en gingen we samen de 2 ronde in.
Half weg de 2 ronde ging ik iets versnellen en had ik een kleine voorsprong op Evy, maar in de laatste 500 meter kwam ze als een sneltrein voorbij mij, ik probeerde aan te pikken maar het was te snel, zo eindigde ik knap als 3 de dame op 5 seconden van Evy Pieters. Ik mag heel tevreden terug kijken op mijn wedstrijd want liep terug 40 seconden sneller dan vorig jaar!

Iets later kwam mijn zoetje als eerste over de streep!

Het was een leuke sprotieve sportavond!

15:00 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-09-10

Druk en top resultaten behaald

Ons sportief weekend begon vrijdagavond, we gingen deelnemen aan de jogging over 4 kilometer in Marke. Normaal had ik rustdag maar wou Eric toch plezieren en nam deel aan de jogging. Mijn bedoeling was dit als wedstrijdvoorbereiding te lopen, dus op een rustig tempo. Mijn zoetje ging bij me lopen om me in bedwang te houden want hij kent mij. Helemaal als laatste van start gegaan, na een 500 m gingen we atleten inhalen en begon het tempo omhoog te gaan, nog niet super snel maar toch aan 13,5 a 14,00. En al pratend en lachtend liepen we op dit tempo verder en ja hoor ik eindigde nog als eerste dame geheel onverwachts en dit voor los te lopen! Heel gelukkig was ik met de prachtige fruitmand die ik kreeg als prijs.

Zaterdag trok ik tussen de afbreekwerken richting Roeselare dit om het Provinciaal Kampioenschap te lopen, Dapalo vroeg me dat of ik wou deelnemen en om de club te steunen en te plezieren sloeg ik dit aanbod niet af. De wedstrijd ging over 2000m wat moet ik daarvan verwachten. We zien wel dacht ik. Voor ik vertrok richting Roeselare had ik het clubrecord bekeken en het stond toch scherp. We gingen van start met een 13 tal dames. Toen het starschot ging legde ik het tempo onmiddellijk hoop en niemand volgde, ik keek na 1 rond eens om maar helaas was er niemand die volgde, het was dus een eenzame, solo wedstrijd. Ik werd dus Provinciaal Kampioen en behaalde het clubrecord van Dapalo ik liep een tijd van 7'06"! Heel tevreden was ik hiermee!!

Zondag trok ik richting Poelkapelle, daar was er een wedstrijd voor de dames over 6,850 meter dit over 3 ronden. Voor de start zag ik snelle dames Nathalie Declercq, Ilse Geldhof, Marijke Guillemyn, Audrey Goesaert, Irma,Christa Noyez. Oei oei was zal het geven dacht ik bij mezelf het is mijn 5de wedstrijd in 7 dagen, papa zei me in de wagen Lies ga maar eens door hé, het is slechts een kleine 7 kilometer. Dit had me in mijn oren geklonken en ja hoor weg was ik, het tempo lag behoorlijk hoog. Na de doortocht van de eerste ronde liep ik nog steeds aan kop wat me verbaasde, Ignace maakte mooi het tempo en ik bleef zolang mogelijk volhouden en na doortocht 2 liep ik nog steeds op kop. Maar Nathalie kwam heel dichtbij, ik wist dat Nathalie veel sterker dan mij was en liet haar wijselijk gaan. Iets verder kwam Ilse bij mij en ging met een vlot tempo over mij, ik bleef doorbijten en eindigde heel knap en sterk als 3de dame en 1ste seniore, in een tijd van 26'48"!! Dit is 40 seconden sneller dan vorig jaar! Het gevoel was uitstekend!! Ik mag heel tevreden terug kijken op mijn voorbije wedstrijden!!

Mijn zoetje eindigde iets later knap als 2de, na een heel sterke Mathijs Casteele, die ook het wedstrijdrecord liep! Proficiat!

Ik wil alle supporters bedanken, het waren er heel veel! Het doet me enorm deugt en plezier! Bedankt voor de felicitaties!

Mijn ouders en zoetje wil ook bedanken voor alle steun en vertrouwen die ze me geven en ook om me telkens naar de wedstrijd te brengen! Van harte bedankt!!!

Foto's volgen nog!

22:19 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Nederlandse bodem

Vrijdagavond begon voor ons het sportweekend, we trokken met mijn ouders en zoetje naar de memorial in Brussel. We zaten schitterend en bij de atleten, het was een heel leuke avond.

Maandagochtend vertrokken we voor 3 dagen richting Nederland, daar gingen we genieten en ook wedstrijdjes lopen. Na een rustige lange rit kwamen aan in het verre Nederland. Omstreeks 19u00 ging mijn zoetje en vader van start op de 5 kilometer, mijn zoetje won deze wedstrijd en vader liep een knappe wedstrijd bij de masters! Proficiat!
Een uurtje later ging mijn zoetje en mezelf van start op de 10 kilomter, wie als eerste bij dames en heren na 1 kilometer doorkwam kreeg een beloning en ja hoor ik vlamde door de straten en kwam door als eerste dame in 3'30". Daarna verminderde ik mijn gas en liep op een mooi tempo verder, het was een heel gezellig sfeer en leuke wedstrijd dat de rondjes voorbij vlogen. Ik liep als 3de dame en 2de seniore over de finish. Mijn eindtijd was 40'14". Na mijn blitse start was ik heel tevreden. Mijn schatje eindigde terug als eerste en zo konden we met een mooie sportavond rustig gaan slapen. We dronken eerst nog een biertje met onze vriend Henk en kropen dan onder de wol.

Dinsdag genoten we van het prachtige Nederland, verkende het dorp, maakten een prachtige fietstocht. En genoten culinair op dinsdagavond. En kropen tevreden onder de wol. Woensdagochtend gingen we enkele dorpjes gaan verkennen en bewonderen. Tijdig trokken we richting de bestemming waar we onze wedstrijd moesten lopen. Eenmaal aangekomen waren er toch sterke atleten aanwezig. Met de vraag wat zal het worden na mijn goede wedstrijd van maandag. Om te starten was het eerst mijn beurt, de dames mochten 8 min vroeger starten dan de heren, het was de bedoeling dat de heren de vrouwen inhaalden. Het was een heel leuke sfeer en was super dat de dames eens alleen liepen. Het is dan elk voor zich. Toen het startschot ging vloog er een buitenlandse atlete onmiddellijk weg, wij liepen met 3 vrouwen achter en lieten ze bewust lopen want haar inhalen lukte toch niet.
Tot ongeveer 5 kilometer liep ik samen met een sterke master, iets verderop versnelde ze en moest ik het gaatje laten vallen, mijn benen waren niet zo fris meer om mee te versnellen. Wel liep ik veder op mijn tempo en ja hoor het lukte me om als 3de over de eindstreep te komen en dit in een pr op  10 kilometer, de wedstrijd was 10.2 kilometer en had een eindtijd van 39'59"!! Jihaaaaaaaaaaaaa!!! Heel tevreden was ik en dit 2 dagen na maandag! Mijn zoetje eindigde knap als 2de in de sprint met 3! We hadden en fantastische 3daagse achter de rug! Omstreeks 02.00  s'nachts waren we thuis. Moe maar gelukkig gingen we slapen!!

22:08 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21/08/2010 Bikschote

We gingen van start op een wedstrijd die georganiseerd was in samenwerking met Maria Vanacker. Ditmaal was het een wedstrijd over 9,2 kilometer. Ik ging met een bang gevoel naar Bikschote, doordat ik het zwaar en lastig had gisteren in Oostende wist ik niet wat te verwachten. Al gauw zag ik voor de start wie mijn grootste concurrente ging zijn en dat was Marijke Guillemyn. Mijn zoetje en vader gaven als tips probeer als het lukt te volgen. In de start volgde ik haar, maar had het behoorlijk lastig! Marijke was zo vriendelijk om haar tempo even te laten zakken zodat ik terug kon aansluiten, ik kon eventjes volgen, maar het was terug een mindere dag. Marijke versnelde en ik was eraf. Maar ik bleef mooi verder lopen en zorgde dat mijn 2de plaats veilig was en ja hoor ik eindigde als 2de dame en 1ste seniore. In een niet zo'n schitterende tijd, maar toch mag ik niet klagen vind ik 38'35". Het was een minder en moeizaam weekend, maar we laten het niet aan ons hart komen.

Mijn zoetje liep de volledige wedstrijd samen met onze clubmakker Glenn Vermander, maar versnelde de laatste ronde en eindigde als eerste en Glenn knap als 2de.

Bedankt aan alle supporters!!

21:55 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20/08/2010 Strandloop Oostende

Er stond terug een wedstrijd op het programma van het OLC en ditmaal op het strand. De start was op de zeedijk, maar al gauw mochten we het strand op en het lag behoorlijk zwaar! Dus echt geen ding voor mij en dat voelde ik al heel snel! In Oostende waren er ook een heleboel snelle vrouwen en dat maakte het moeilijk om voorin mee te dingen naar de prijzen. Het draaide echt voor geen meter, de benen waren niet fris en dan nog eens het zware deel op het zand maakten het nog zwaarder voor mij, puur op karakter liep ik door en haalde ik toch nog een 3 plaats bij de seniores. Mijn zoetje liep van bij de start aan de leiding, hij bleef doorgaan en eindigde met een mooie voorsprong knap als eerste. Het was toch een geslaagde avond!! Op naar een andere en betere dag voor mij! Ik wil mijn ouders bedanken voor de steun die ze mij geven!!

21:50 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15/08/2010 Trio triathlon te Izegem

Mijn zoetje had het in zijn hoofd gekregen om eens mee te doen met een triathlon en ieder een onderdeel voor zijn rekening te nemen. Het was eerst voorzien om met Davy zijn broer mee te doen maar die haakte af door omstandigheden. Toen zaten we te denken aan een vervanger en al heel snel kwam mijn zoetje bij onze vriend Jurgen. Ik onmiddellijk contact met hem opgenomen of hij het zag zitten om 30 kilomter te fietsen en al snel kreeg ik reactie, ja we doen het! Met z'n allen keken we uit naar zondag en ja hoor op tijd waren we in Izegem aangekomen, mijn ouders waren er als trouwe supporters!! Ieder zich klaar maken voor zijn onderdeel. Mijn zoetje moest als eerste starten op een discipline dat hij nog nooit gedaan heeft en dat is zwemmen. Hij moest 750 m zwemmen in het kanaal, we waren allen benieuwd hoe hij dit ging doen. Jurgen moest ondertussen klaar gaan staan in het fietsvak, ik had nog wat tijd over en ging supporteren voor hen! Na een poos was het mijn beurt, ik moest een 5 kilomter afleggen, voor mij mijn gewone tak. Het ging heel vlot ik haalde heel veel atleten in, en het gevoel was heel goed!

Onze dag kon echt niet meer stuk, het was een hele leuke belevenis en wees gerust van de TRIAmigos zal je nog horen!! We laten ons niet kennen!

21:46 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13/08/2010 Mariakerke

Op vrijdagavond trokken we traditiegetrouw richting Mariakerke dit was terug een wedstrijd voor het OLC. We keken ernaar uit omdat we onze Oostendse vrienden terug zagen. De afstand voor de vrouwen was dit  jaar een heel stuk korter, het ging over een afstand van 5,650 kilometer. Bij de start zag ik een sterke Heidi Hertveldt, Lut Lesage, Evy Pieters, ... . Ik had gehoopt op een top 3 maar niet durven dromen. Ik nam een vlugge start en al zal al gauw bij Evy Pieters, maar iets na het keerpunt was Evy aan het wandelen, ondertussen was Heidi al voorbij gevlogen en ging ik ook over Evy. Heidi liep een eind voor mij en ik bleef een mooi tempo lopen want ik wou die 2 plaats behouden. Nog ongeveer een 500 m te gaan stonden mijn ouders te supporteren en riepen naar me toe, goed zo zus, je kan het volhouden. Zo eindigde ik knap en heel tevreden als 2de over de finish. En dit in een tijd van 21'53". Als derde liep Lut Lesage over de streep en als vierde Evy Pieters. Het was echt super! Mijn zoetje kwam eveneens mooi als 2de aan en dit na Alexander Diaz.  Op naar de onze trio wedstrijd zondag met onze vriend Jurgen.

21:42 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende