01-06-09

20 Km van Brussel

Gisteren gingen mijn zoetje, mijn vader en mezelf van start in Brussel voor de 20 kilometer. Wij waren al van heel vroeg in Brussel ongeveer 9u30, de reden hiervan was dat we nog moesten helpen het Nike House in gereedheid te brengen. Toen we aankwamen hebben we nog heel wat klaargezet. Omstreeks 11u30 was het Nike House tip top inorde om de gasten te ontvangen vanaf 12u30. De zenuwen kwamen bij mij dan ook groter want het wachten deed er niet goed aan. Jess bracht vleugeltjes mee om aan te doen met onze shirt van Nike en we gingen buiten showen hiermee, we hadden wel aandacht hoor, de rtbf filmde ons en ook enkele foto's werden van ons genomen. Omstreeks 14u45 ging in mijn startvak staan, de temperaturen buiten waren toch héél warm en er stond wat wind. Stipt om 15u ging het kanon, dat was het startsein. Met 27.000 gingen we van start. Mijn hoop was 1u30 te lopen, dus ging ik mooi mee van start met de blauwe ballon die mensen liepen voor 1u30. Maar naar mijn mening was het tempo zeer wisselvallig en liet ze dan ook lopen. Aan kilometer 9 kwam ik dan terug bij hen. Na een tijdje waren ze terug iets voorop, maar zag ze nog steeds dicht voor me lopen. Aan kilometer 10 zat ik mooi op schema voor 1u30. We hadden enkele kilometers een vlot lopend stuk! En ja hoor daar zag ik al kilometer 15, mooi op tijd om een tijd rond 1u30 a 1u31 te lopen. Maar helaas zag ik aan kilometer 17 jantje met de hamer staan en kreeg ik kramp aan mijn bil. En ik kan u zeggen de laatste kilometers zijn enorm lastig! Had dit wat onderschat! Helaas verloor ik enkele minuten in die laatste 3 kilometer. Ik kwam wel tevreden aan in een tijd van 1u33. De temperatuur was heel warm en had er toch wat last van, dit omdat het de eerste maal was dat ik dit jaar terug in zo'n weer liep en ook het zware parcour. Ik start volgend jaar zeker terug en ik wil kost wat kost dan 1u30, daarom zal ik toch nog wat langere duurlopen doen.  Maar iedereen feliciteerde mij gisteren, ze zeiden dat het zeer goed was voor mijn eerste maal.

Mijn zoetje had aan kilometer 12 kramp en hij kon niet meer versnellen, hij moest helaas zijn eigen tempo lopen en verloor hierdoor heel veel hij eindigde toch nog knap in 1'09". Ik ben trots op hem dat hij zo doorliep. Mijn vader moest Yasmina begeleiden van tv-brussel en zij eindigden in 2'17".

We hadden allemaal een heel leuke maar vermoeiende dag achter de rug. Mama bedankt dat jij dit gans de dag volgehouden hebt na u operatie!

DSC04286

DSC04287

17:31 Gepost door Lies in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

toch knap hoor !! Je mag heel tevreden zijn hoor Lies met je tijd gezien het warme weer en het parkoer is ook niet te onderschatten,knap gedaan.

Gepost door: anita | 01-06-09

goed meiske hey lies,
proficiat lies met je wedstrijd.zeker een mooie tijd aangezien het warme weer en lastige omloop.
je mag zeker niet ontgoocheld zijn.
je gaat nog een mooie tijd lopen op de 20 km.
je bent goe bezig met mooie wedstrijden te lopen.
groetjes patje en stef x

Gepost door: patricia | 01-06-09

Je mag inderdaad spreken van een geslaagd debuut in Brussel...het laatste gedeelte is erg zwaar. Knap gedaan hoor. Proficiat.

Gepost door: natalie | 01-06-09

Dik in orde !!! Lies, ik denk dat je heel goed bezig bent. Je eerste lange afstand in wedstrijd en een mooie tijd. Proficiat meiske.

Gepost door: Demets Dorine | 01-06-09

KNAP! hele knappe prestatie in Bxl hoor, proficiat!!
heel goed bezig!!

Gepost door: Nathalie | 01-06-09

mooi Toch wel een sterke prestatie, 20 km op een niet gemakkelijk parcours lopen in 1.33, je moet het maar doen! Proficiat ! Ook aan de rest van de sportieve bende !

Gepost door: wim | 02-06-09

Knap gedaan, zeer goed gelopen zoetje, het is inderdaad een zwaar parcours en dit voor uw eerste lange wedstrijd, ben fier op jou, je hebt het zeer goed gedaan.
Doe zo voort, dikke zoen

Gepost door: Stiepi | 02-06-09

Prachtig Een heel mooie tijd hoor voor je eerste lange wedstrijd en dat op een lastig parcours!!! Chique gelopen! Proficiat.

Gepost door: Sandra | 02-06-09

heb het je al gezegd maar ... :-) goed gedaan meiske! ben benieuwd naar de foto's met onze vleugels :-) we hadden ze mss toch moeten aandoen; net iets sneller geweest? ;-)

Gepost door: Jess | 02-06-09

De commentaren zijn gesloten.