22-09-09

Eigen thuiswedstrijd + organisatie

Zondag 20 september eindelijk was die dag aangebroken, na heel veel werk en vergaderingen en inspanning konden de organisators van de leimarathon eindelijk hun organisatie van start laten gaan. Mijn papa was één van de 8 hoofdorganisators en ik moet zeggen het was meer dan de moeite!

De hoofdwedstrijd was natuurlijk de marathon van Deinze naar Wevelgem, maar in afwachting op de marathonlopers was er een jogging over 5 en 10 kilometer in het plaatselijke Wevelgem. De start was voorzien om 10u30. Papa had de volledige verantwoordelijkheid opgenomen voor de 5 en 10 kilometer te organiseren, maar de dag zelf kreeg ik heel veel verantwoordelijkheid, we hadden alles mooi voorbereid en nummers en chips aan elkaar gekoppeld, maar we hadden enorm veel deelnemers, veel meer dan verwacht! Echt druk druk aan de inschijvingen! Ik springen van links naar rechts, mensen te woord staan, nummers maken en chips aan linken echt een stressie gedoe voor mij. Dan besloten we maar de start te geven om 10u45, doordat er rond 10u20 nog een hele rij stond in te schrijven. Rond 10u40 ben ik richting start gegaan en ja daar stond ik dan voor eigen publiek gestresseerd van de inschrijvingen, niet opgewarmd. De speaker van dienst Jos maakte mij kenbaar als favoriet en vertelde dat ik voor eigen volk liep,... . Maar veel tijd om na te denken was er niet pang, en weg waren we voor 10 kilometer.

Van bij de start voelde ik neen dat wordt mijn dag niet, en het gevoel was juist, tot aan kilometer 2,5 ging alles goed en toen was het licht uit ! Ik viel stiel, Valerie Steen ging over mij en aan kilometer 6 kwam een onbekende dame voorbij mij. Maar echt chapeau dat meisje liep heel soepel en snel echt! Ondertussen had ik nog 4 zware kilometers voor de boeg, ik bleef doorbijten en zag af maar hield vol. Ik eindigde toch nog 3 de en kwam aan onder luid applaus voor eigen volk, wat toch wel een kick geeft echt geloof me! Mijn zoetje misschien toekomstige Wevelgemnaar heeft zijn eer hoog gehouden en schreef de 10 kilometer op zijn naam.

Onmiddellijk na de aankomst vlug omkleden en terug ons t-shirt aan van de organisatie en in actie geschoten. Ondertussen vernomen we dat onze goede vriend en Wevelgemnaar Nico Serroen met ruime voorsprong op kop liep van de marathon. In een mum van tijd was het 14u30 en was onze Nico daar! Hij liep een super marathon onder begeleiding van Glenn Vermander 2u31 op zijn ééntje! Chapeau man! Echt respect! Wat is mooier dan als Wevelgemnaar aan te komen solo in Wevelgem. Hij had 17 min voorsprong! Van harte proficiat.

Mensen je weet wellicht nog dat ik zei dat ik onder stress liep wel, dat is nog steeds te voelen, ik heb helemaal verkrampt gelopen 10 km want alle spieren tot in mijn poep doen ontzettend pijn.

Veel reacties kregen we over de marathon en organisatie en behoorlijk veel postieve! Maar aarzel niet suggesties en opmerkingen zijn welkom, mail ze me gerust door! Want binnen 2 jaar maken we er een nog betere editie van!

 

shapeimage_3

21:40 Gepost door Lies in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Toch nog een mooie wedstrijd gelopen Lies...en van de organisatie...daar heb ik enkel positieve reakties over gehoord.

Gepost door: natalie | 23-09-09

Weeral goed gelopen dit weekend!! En jullie hebben die marathon echt schitterend georganiseerd, het was reuzegezellig, het was mijn eerste maar zeker niet mijn laatste marathon! Groetjes!

Gepost door: Wendy | 23-09-09

aftellen tot de volgende editie en dan zal ik in Deinze aan de start staan ! Ook alleen maar positieve reactie gehoord en gelezen dus een dikke proficiat met aan jullie team.

Gepost door: wim | 23-09-09

knap knap gelopen lies op jullie wedstrijd.
als je helpt organiseren is het moeilijk om op te warmen.
chapeau dat je toch aan de start stond.
groetjes patje

Gepost door: patricia | 24-09-09

fantastisch dat is het woord bij uitstek voor zo'n mooie organisatie. ik had de dag voordien nog geboft met St Kruis, maar jullie deden het even goed. dwz uitstekend. volgende keer ben ik ook bij de lopers hoor. nog proficiat met je goede prestatie, met al dat werk erbij is dat zeer goed. groetjes opa ...

Gepost door: opa | 24-09-09

Proficiat! Proficiat met jullie prestatie! Het was een mooie wedstrijd en ook voor de kids was het een superformule! Iedereen wint!!
Groeten, Christoph en Sabrine

Gepost door: Christoph | 27-09-09

De commentaren zijn gesloten.