10-01-10

Een stormachtig begin

Zaterdag stond er normaal een wedstrijd op mijn programma. Maar het was afwachten wat de weersomstandigheden gingen doen. Toen we op stonden zachterdagochtend was het nog droog. Wel ijskoud door de wind, maar ondertussen bleven we hopen dat we toch ging kunnen starten. Plots kreeg ik een telefoontje van mijn ouders dat het al goed aan het sneeuwen was in Wevelgem. Maar in Varsenare was het gelukkig nog droog. Rond 11u belde ik naar de organisatie om te weten of de wedstrijd al dan niet zou doorgaan. De mensen van de organisatie lieten me weten dat om 12u30 de beslissing ging vallen. Toch vertrokken mijn zoetje en ik tijdig naar Lombardsijde. Iets na 12u30 belde ik terug en ja hoor we kregen goed nieuws, de wedstrijd ging door.

Helaas kon mijn papa er niet bij zijn, de wegen lagen behoorlijk glad in Wevelgem en het sneeuwde nog steeds, dus wilden ze het niet riskeren. Mijn zoetje en ik hadden besloten om samen de 5 kilometer te lopen. Mijn zoetje vooral voor de koude op zijn longen (dit na zijn longontsteking geweest van vroeger, geen risico's nemen). Eenmaal gestart, had ik onmiddellijk een voorsprong, na een grote kilometer kon ik mijn concurrentie zien en zag ik dat ik toch al een goede voorsprong had. Het tempo bleef ik aanhouden, het was echt op momenten beuken tegen de wind in. Maar ik vond het echt heerlijk lopen dit was echt een afzien!! Op het einde liet ik het tempo wat uitzakken dit omdat we op het voetpad moesten lopen en daar lag toch nog ijs, wou geen risico's nemen. Gans de wedstrijd heb ik zonder chrono gelopen gewoon puur op gevoel. Ik eindige dan ook heel tevreden als eerste in een goede tijd 21'22" voor 5,3 km. Dit slechts 10 seconden trager dan vorig jaar. In zo'n weer en temperatuur wil dit toch zeggen dat mijn conditie al behoorlijk goed zit. Het is toch nog eens een extra duwtje om verder door te zetten.

Mijn zoetje eindigde iets vroeger eveneens als eerste. Dus we hebben beide het jaar goed ingezet. Een dubbele overwinning. Een fantastische start voor 2010. Mijn ouders supporterden van thuis uit en waren natuurlijk heel tevreden en fier op me. Chapeau zeiden ze in zo'n weer. Mijn geluk kon nog niet op, ik won dan ook de hoofdprijs in de tombola.

Ik wil mijn zoetje zijn ouders bedanken om het slechte weer te trotseren en ook de vele supporters! Eveneens Steven de broer van mijn zoetje die liep de 10,3 kilometer uit samen onder de begeleiding van mijn zoetje en mezelf. We hebben hem gesteund en wat uit de wind gezet want het was echt een zandstorm zaterdag!

19:21 Gepost door Lies in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

5,3km 5,3 km in een storm lopen is geen pretje (ikzelf) op 20dec te cadzand 3de pl.in een sneeuwstorm. Bij julie zaterdag was een graad of 2nog kouder en die wind die snijdet zand ipv sneeuw. bravo met je doorzettingsvermogen dat je nu zeker aankan ook in slecht weer. Bravo

Gepost door: Clint | 11-01-10

Proficiat met jullie dubbel... knappe prestaties hoor Lies. In deze omstandigheden even snel als vorig jaar...chapeau.

Gepost door: natalie | 11-01-10

Super, Twas echt zalig om samen met jou op het podium te staan zoetje,
doe zo voort zou ik zeggen, ook in de tombola ;)
dikke zoen xxx...

Gepost door: Stiepi | 11-01-10

sterk begin van een weer super loopjaar ! Al die hoofdprijzen .... jullie zullen later niet veel meer moeten kopen !!

Gepost door: wim | 11-01-10

knap mooie uitslag van jullie beiden. bij zo'n wind een heel knappe tijd, 2010 zal weer een mooi jaar voor jullie worden.
groetjes, patje en stef

Gepost door: patricia | 11-01-10

knap !! Hey Lies,
eerst en vooral proficiat met jullie prestatie.
Ik ben Kurt, de vriend van Ilse Geldhof, we hebben elkaar ontmoet in Aardooie, waar ik voor Ilse heb gehaast. Ik heb juist jullie site's ontdekt en zal jullie bij mijn links plaatsen, misschien kun jij die van ons ook bij u plaatsen!!!!
Tot dra ergens op een wedstrijd hopelijk.

Kurt en Ilse

Gepost door: kurt Jurgens | 18-01-10

Goed begonnen is half gewonnen, maar bij jullie was het dubbel gewonnen. Proficiat met jullie overwinning :-)

Gepost door: Herman | 20-01-10

De commentaren zijn gesloten.