31-05-10

20 kilometer van Brussel

Zondag was het grote moment aangekomen, de 20 kilometer van Brussel. Heel vroeg in de morgen kwamen we aan in Brussel. We moesten nog het Nike House helpen opbouwen en klaar maken voor de opening, dit gebeurde omstreeks 12u30. En ja hoor, we waren tijdig klaar. We konden onze 500 gasten ontvangen. We kregen nog onze taken toegewezen voor gans de dag. Ik was verantwoordelijk voor de vestiare d.w.z. gans de tijd rechtstaan en heen en weer lopen. Maar dit liet ik niet aan mijn hartje komen.

Toch was het beetje met een bang hartje dat ik van start ging. Dinsdagochtend ben ik thuis flauwgevallen en ben ik 10 minuten van de wereld weg geweest. Mijn ouders waren heel bang en hadden mij bijna voor dood opgeshreven. Ik kwam niet meer wakker en was helemaal wit en nagels en lippen waren wit en blauw. Maar gelukkig viel het achterna al bij al goed mee enkel een buil en wat pijn was er niets aan de hand.

Rond 14u20 stopte ik met werken aan de vestiare en ging ik me klaarmaken voor de start. Met mijn nieuwe loopkleren ging ik richting start. Mijn doel was 1u30 behalen. Van bij de start kon ik goed doorlopen, na enkele kilometers voelden mijn benen goed aan en zat ik voor op schema. Daar was de eerste tunnel al, ik heb een beetje een benauwd gevoel in de tunnel, maar hij ging vlug voorbij. Aan kilometer 5 zat ik nog mooi voor op schema, ik wou wat afremmen, maar dat is zo moeilijk als het goed gaat. Halfweg de wedstrijd zat ik nog steeds voor op schema. Maar toch was het nog met een bang hartje want er  moesten nog zware stukken komen en ook de Tervurenlaan. Maar zoals de meesten me kennen ben ik een persoon die echt kan afzien en blijven gaan. En ja hoor aan kilomete 15 zat ik nog steeds op schema. Maar nu kwam  het zware gedeelte de Tervurenlaan, ik liep deze mooi en rustig op. Het is toch een lastige strook. En ja hoor ik zag kilometer 19 staan en keek naar mijn horloge. En zag dat het erin zat.

Ongeveer 400 meter voor de finish zag ik mijn ouders staan, die moedigden mij heel luid en riepen proficiat naar mij!! Ik glunderde en straalde!! Nog iets verder stond mijn zoetje en zijn ouders eveneens te supporteren. En ja ik liep over de eindstreep en had een super tijd ik had een tijd van 1u28 en 10seconden.
Dolgelukkig was ik echt waar! Ik had het gehaald!! Ik liep 5 minuten sneller dan vorig jaar! In 2009 liep ik 1u33.

Ik wil dan ook iedereen bedanken die in me geloofde en die me steunden en bij stond bij mijn trainingen en advies gaf!! Volgend jaar moet dit nog sneller!! Ik heb echt genoten van de wedstrijd en dit smaakt naar meer!!

Nike bedankt voor de fijne dag! Moe maar tevreden keerden we rond 21u00 terug naar huis! We hebben nog helpen opruimen en afbreken met Nike! Het was een fantastische dag!

Mijn zoetje liep een super wedstrijd, hij liep onder 1u07!! Ik ben apetrots op hem!!
Ik wil ook iederen van Nike bedanken!! En ook mijn ouders voor de vele steun en het supporteren! Alsook mijn zoetje!

 

20:00 Gepost door Lies in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat! Je was wel heel snel weg hé, 41 minuten voor de eerste 10km, nog wat dozeren en dan loop je volgende keer zeker weer sneller! Dikke proficiat!

Gepost door: Petra | 31-05-10

super ! proficiat met je super tijd ! Prachtig verslag van een super gelopen wedstrijd ! Ik kan geloven dat je ouders geschrokken waren, amai moet wel raar geweest zijn. Maar zelfs met flauwvallen loop je zo'n race. Ook Davy was weer super. Groetjes aan iedereen.

Gepost door: wim | 01-06-10

proficiat prachtige wedstrijd gelopen hoor. ben trots op je.
opa

Gepost door: opa | 01-06-10

zo snel Zoetje,
je liep terug een schitterende wedstrijd, ben zeer fier op jou,
je zit heel goed onder uw doel,
ben zo fier op jou,
xxx

Gepost door: Stiepi | 02-06-10

heel goed lies !!! Proficiat Lies, wat een mooie prestatie !!! Geniet ervan...

Gepost door: Dorine Demets | 02-06-10

proficiat! ik zag je lopen (zie foto facebook) en je zag er nog heel fris uit, daar bijna bovenaan de tervurenlaan... heb je dat flauwvallen wel laten opvolgen? 10 minuten is wel lang, en als loper wil je dat toch laten checken... wat was de oorzaak? groetjes en soigneer jezelf!

Gepost door: anje | 03-06-10

De commentaren zijn gesloten.