09-08-10

Het was stil op mijn blog, maar ik zat niet stil!!!

Eerst en vooral mijn excuses dat het zo heel lang stil was, maar het was er ontzettend druk. Sinds mijn laatste bericht liep ik toch wel 10 wedstrijden.

Strandloop Zeebrugge 15/07/10

Donderdag 15 juli vertrokken mijn ouders en ik richting Zeebrugge, ik ging er deelnemen aan de strandloop te Zeebrugge en dit over een afstand van 10 km en volledig op het zand. Zoals jullie al weten is strand niet echt mijn ding, maar ik loop deze wedstrijd om er beter uit te komen en voor de kracht. Volgens mijn verbazing ging deze wedstrijd uitstekend! Er stond nochtans heel wat wind, ik voelde dat de conditie terug aan het beteren was na de reis. Ik eindigde als 5de dame in een tijd van 45'35".

Strandloop Blankenberge 17/07/10

Op zaterdag stond er al terug een wedstrijd op het programma van het kustcriterium. Dit maal een afstand van 8 kilometer, met start op de dijk daarna de duinen in en op het zand. Het parcours was heel lastig, met trappen,.. . Deze wedstrijd was een goede westrijd terug beter dan de vorige en ik had een goede tempomaker, mijn zoetje bleef bij mij lopen, maar het los zand is toch niets voor mij daar verloor ik heel veel tijd. Toch eindigde ik als 5de dame.

Schorreloop te Oostende 20/07/10

Ditmaal stond er terug een wedstrijd van het OLC op het programma. Ook terug ééntje op de baan, ik keek er echt naar uit en hoopte dat mijn conditie en snelheid al een stuk beter gingen zijn. Voor de start zag ik zware concurrentie o.a. Veerle D'Haese, Evy Pieters, Heidi Hertveldt, An De Both,... . Van bij de start ging het tempo de hoogte in. Mijn doel was zolang mogelijk Heidi volgen, na een kilometer of 2 moest ik haar laten gaan en bleef een goed tempo doorlopen en doorbijten, bij het ingaan van de 2de ronde riep papa naar mij toe doorbijten zus, je kan het. En ongeveer 1,5km kwam ik bij Evy die ging te voet, maar iets verder kwam Evy van na mij aangelopen als een sneltrein en ging over mij. Ik eindigde als 4de dame, met een super gevoel en een snellere tijd dan vorig jaar! Ik had terug hoop! De conditie is beter! Mijn zoetje kwam als eerste over de eindmeet! Daarna nog een gezellige en lekker bbq! Na de bbq nog wat gaan drinken met ons moatje Jurgen, was een heel leuke avond!!

Bekegem 21/07/10

Dagje na Oostende stond er terug een wedstrijd op mijn programma, nu een wedstrijd van het Houtlandcriterium. Voor de start zag ik een grote concurrente en dat was Lieselot Bossuyt. Na mijn wedstrijd van gisteren voelde ik toch wat de benen en ook de temperaturen zaten nog in de benen. Vanbij de start ging Lieselot als een pijl uit een boog van start, ik probeerde haar te volgen maar na 1 km ging dit toch te snel, ik zei tegen mijn zoetje dit gaat te snel voor mij, oké rustig hou u eigen tempo aan. Na doorkomst van de eerste ronde had ze een voorsprong en de derde dame was ook een tijdje na mij. Ik bleef mijn 2de ronde op een mooi tempo lopen maar niet 100% voluit de 2de plaats was toch veilig en vrijdag had ik toch terug een wedstrijd op het programma. Zo eindigde ik als 2de dame na een sterke Lieselot! Tevreden was ik over mijn resultaat! Bedankt aan alle supporters en aan Jurgen die speciaal afkwam voor ons en die mijn zoetje goed begeleide met de fiets de laatste ronden.

Strandloop Koksijde 23/07/10

2 dagen na Bekegem stond er terug een strandloop op het programma, ik verkoos er om de 5 kilometer te lopen dit na de zware dagen voordien. Mijn doel was echt een 5 kilometer echt door te gaan en alles geven.Graag had ik de top 3 behaald. Voor de start zag ik toch sterke dames, het ging nipt worden. Maar na 2 km liep ik bij een groepje met een goede tempomaker, zo kon ik uit de wind lopen en de laatste 2,5 km nog eens goed doorlopen. Ik eindigde in een mooie tijd als 3de, ik was zo tevreden, dat ik een vreugdekreet gaf naar mijn mama. Mijn ouders waren heel trots en tevreden met mijn  3de plaats. Iets later eindigde mijn zoetje knap als 2de op de 10 kilometer, hij wisselde eens van plaats met de winnaar van vorig jaar. Na dit drukke wedstrijdprogramma gingen we er eventjes tussenuit naar Cadzand, het was een super geslaagd weekend! Smaakt naar meer!

Beach run De Panne 28/07/10

Na de enkele daagsjes rust en genieten, trokken we met 'n allen richting De Panne, naar jaarlijkse gewoonte lopen we er daar de strandloop, het parcours was iets anders dan andere jaren, het laatste stuk was lastiger dan vroeger, het was in heel loszand en daar ben ik absoluut geen specialist in. Het weer was ook niet echt dat, heel veel regen en wind, wind en nog eens wind. Maar niet getreurd, er was toch sterke concurrentie, Evy Pieters, Lut Lesage, Valerie Steen, Anne-Marie Danneels, Hanna Vandenbussche, ... om er maar enkele te noemen. Vanbij de start was ik goed mee en kon ik een goede positie lopen, ik kwam door als 5de dame en behield deze positie, zo eindigde ik toch als 5de dame met een goed gevoel, ondertussen voel ik toch de evolutie!! Bedankt aan de supporters om in dit weer mij te blijven steunen! Mijn zoetje eindigde knap als eerste!!

Ardooie 30/07/10

Vorige vrijdag stond er terug een wedstrijd op het programma van het Houtlandcriterium ditmaal over een afstand van 9,3 kilometer, het was lang geleden dat ik zo'n afstand liep in wedstrijd. Zat een beetje met een bang hartje, ook dit na 2 dagen van de strandloop en hoe zou ik al mijn wedstrijd verwerkt hebben. Voor de start zag ik als concurrentie Charline Vanneste en Carline Desyn. In deze wedstrijd kreeg ik optimale begeleiding dit van mijn zoetje en clubgenoot Juan. Onmiddellijk na de start vlogen we erin, het gevoel was super ik had goede benen en we liepen een heel sterke eerste ronde. Door de steun van mijn 2 begeleiders ging het heel goed, enkel Carline moest ik nog voor mij laten. Ik eindigde in een knappe tijd net geen 15 per uur, maar dit komt nog wel geloof me ik voel me sterker worden!! Mijn zoetje versnelde dan nog eventjes en hij eindigde nog knap hoor! Bedankt aan Juan en mijn zoetje! Het was heel gezellig nadien met onze Dapalo vrienden!!

Kriekeloop 31/07/10

Het was zeker mijn bedoeling niet om nog een wedstrijd te lopen in het weekend, maar zaterdagochtend kregen we de blaadjes van de Wembley loopwedstrijd te Heule voor 22/08/10 en deze foldertjes moesten in Ingelmunster op de wedstrijd geraken. Mijn vader en zoetje mij zot maken zou je niet lopen terwijl je daar bent, je hebt niets te verliezen u wedstrijd zit er toch al op voor u! Na wat twijfelen trok ik mijn loopkleren aan en vertrokken we richting Ingelmunster. Eenmaal aangekomen was mijn grote concurrente Audrey Goesaert. Ik hoorde van mijn clubgenoten dat ze heel blij waren dat ik aan de start ging verschijnen. Het was een wedstrijd over een korte afstand meer bepaald 3,8kilometer, mijn doel was vanbij de start alles open te trekken. En ja hoor na het startschot ging het tempo de hoogte in met Audrey aan de kop, iets later vond ik dat het tempo wat bleef hangen en versnelde ik wat, Audrey bleef volhouden en probeerde mee te gaan, maar iets later versnelde ik nog een beetje en ze moest een gaatje laten, bij het ingaan van de 2de ronde bleef ik mijn tempo verder lopen, met nog 1 kilometer te gaan verminderde ik iets mijn snelheid en zo kwam Audrey toch nog wat dichter en eindigde ze op 7seconden van mij. Mijn gevoel was super echt!! Ik kon nog zo lopen en dit na een knappe wedstrijd van vrijdagavond! De overwinning was binnen joepie! Bedankt aan alle supporters en roodhemden!! Het deed deugd te winnen voor jullie!!

Nederlandse wedstrijd 06/08/10

Vrijdag trokken we met z'n allen naar Nederland, daar lopen we traditiegetrouw een 10km, mijn zoetje ging er de halve marathon lopen. Normaal is het vier uur rijden maar door de grote en vele files was het een autoritje van maar liefst zes uur. Eens aangekomen gingen we nog vlug even onze goede vriend Henk opzoeken. Dan ging het richting start. Het was wat afwachten wat het ging worden na die lange rit. Toen het startschot gegeven werd was ik direct goed weg en voelde dat het een goeie dag ging worden. Al snel zat ik op een goed tempo en kon dit steed blijven verder lopen, bij het ingaan van de laatste kilometer zaten we met drie dames samen voor nog twee podium plaatsen dus was het heel spannend wie er naast het podium ging vallen, er kwamen enkele versnellingen maar op het einde had ik toch de snelste versnelling in de benen en werd zo knap tweede, ik liep 2'30" sneller dan vorig jaar, zeer tevreden was ik van mijn wedstrijd en ook van mijn eindspurt. Mijn zoetje liep ook een goeie wedstrijd en eindigde knap derde. Na de prijsuitreiiking nog wat bijgepraat met onze Nederlandse vrienden om dan naar het hotel te gaan voor een deugdoende nachtrust.

Torhout 07/08/10

Na de heerlijke nachtrust in het Nederlandse hotel gingen we nog samen ontbijten met Henk om dan richting Torhout te vertrekken, het was toch afwachten of we terug zoveel file gingen hebben maar hadden geluk en konden vlot doorrijden. zo waren we redelijk vroeg in Torhoout, meestal zijn we er steeds net op tijd. enkele sterke dames gezien voor de start met o.a. Marlene Vandenbroek en Marie Rosaert. Het regende constant wat het niet echt aangenaam lopen maakte maar ik ging vlot van start en al snel zat ik bij drie andere dames. Na een goeie 2km moest ik ze toch wat laten gaan, mijn benen waren niet echt heel fris maar het tempo lag toch hoog genoeg. achter mij zat er nemand dicht waardoor ik mijn eigen wedstrijd kon blijven lopen. Ik werd zo vijfde en kon tevreden terug kijken op mijn wedstrijd. Mijn zoetje liep terug mee als haas en liep dan nog een rondje door om terug nog dicht te eindigen in het klassement. Zo kan ik terug kijken op een geslaagd weekend. De conditie zit goeed.

22:38 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

De conditie is inderdaad goed Lies. Proficiat met deze knappe reeks.

Gepost door: natalie | 10-08-10

De conditie is inderdaad goed Lies. Proficiat met deze knappe reeks.

Gepost door: natalie | 10-08-10

Proficiat met je knappe prestaties, Lies!

Groetjes en hopelijk tot gauw eens!
Layla

Gepost door: Layla | 15-08-10

De commentaren zijn gesloten.