27-09-10

Off day maar toch overwinning

Gisteren trokken mijn ouders, mijn zoetje en mezelf richting Izegem. Die wedstrijd heb ik al enkele malen gelopen, het is een parcours waar je niet snel kan lopen, snelle tijden zal je daar niet lopen. Veel draaien en keren, borduur op en borduur af. Maar we laten dit niet aan ons hart komen. Het enige wat me zorgen baat is mijn heel erg grote verkoudheid, ik heb er al last van sinds 10 september, ze is eventje weggeweest maar ik heb het toch terug goed zitten. Gans de week slechte trainingen geen macht in de benen, behalve woensdag een super dag en goeie lange duurloop gedaan. Rond 15 u gingen we van start, ik liep al snel van voor, maar na ongeveer een kleine kilometer had ik het gevoel dat het toch even zwaar ging worden als op training. Natuurlijk mocht ik niet afgeven en ging ik door puur karakter, de benen draaiden echt voor geen meter en had zelfs geen ademhaling. Ik heb dus een spastische luchtpijp en daar had ik tijdens de wedstrijd enorm wat last van. Hoopte dat ze gingen zeggen dat ik na 5 kilomter mocht stoppen maar neen hoor, ik door puur op karakter. Wat was ik blij dat die 10 kilometer erop zat!! Toch eindigde ik als eerste dame, tevreden was ik er wel mee, maar het gevoel echt niet goed! Mijn besluit terug naar de dokter!! Wat ik wel kan evalueren is dat wanneer ik een slechte dag heb toch nog behoorlijk loop, maar als ik vroeger slechte dag had ging me dit zeker niet lukken.

Mijn zoetje haalde ook de overwinning binnen, dit was echt een supergevoel beide de wedstrijd gewonnen! Dat was onbeschrijfelijk! Ook onze vriend Axel deed het super! We hebben doorgezet onder het supporteren van onze vriendin Wenda, mijn mama en papa, mijn oom, mijn tante en vele bekende gezichten en vrienden. Mijn neef Thomas deed het ook super voor zijn eerste 10 kilometer!!

Nadien hebben we het nog heel gezellig gehad tijdens de prijsuitreiking met de clubmakkers! Het was een leuke dag!

DSC08888.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21:21 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Dwars door het westerkwartier

Vorige week vrijdag trokken we terug met z'n allen richting Oostende. Daar stond één van de laatste wedstrijden van het Oostends loopcriterium op het programma. Het was een wedstrijd over 6 kilometer, er stond behoorlijk wat wind. Ik ben nog niet 100% dus wist ik niet wat ik er kon van verwachten, maar had er echt zin in. Voor de start zag ik de concurrenten zoals gewoonlijk de onklopbare Heidi Hertveldt, Evy Pieters, Marjan Malfait,Chris Peeters, ....

Eenmaal het startschot gegeven, ging ik eens rustiger van start dan gewoonlijk, het viel al bij al goed mee, ietsje verder kwam Heidi aan de kop en sleurde er eventjes aan, Evy ging mee in haar spoor ik ging niet mee. Iets veder kon ik Evy terug oprapen, ik bleef eventjes in haar spoor lopen iets verder nam ik de kop over. Bij de doortocht van de tweede ronde zaten Evy en ik samen, maar iets verderop zag ik dat Evy niet meer mee was.

Ondertussen bleef ik rustig mijn tempo lopen en kon zo knap als tweede over de eindstreep lopen. Al bij al mag ik niet klagen over mijn wedstrijd! De sterkste heeft terug gewonnen!

Mijn zoetje liep terug naar de overwinning, ook mijn vader liep een goede wedstrijd! Het was een geslaagde avond!

Bedankt voor het supporteren aan onze copain van de TRIAmigos Jurgen! En mijn ouders en Davy zijn ouders! Alsook de vele mensen aan de zijkant, waar ik geen namen van ga noemen want ik zou er vergeten. Het is echt fantastisch al die mensen die supporteren.

 

DSC08804.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21:09 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-09-10

Nederlandse bodem

Op zaterdag trokken we met mijn zoetje en ouders richting Nederland, daar gingen we van start voor een afstand van 12,8 kilometer. Zoals bij mijn vorig verslag sukkelde ik nog steeds met mijn verkoudheid, maar het was ondertussen toch wat erger geworden. Ik ging met een bang hartje aan de start staan tussen grote namen. De start was goed tot ongeveer halfweg, maar toen begon het, het kwam allemaal zwart en schemerig door de ogen, door te weinig zuurstof! Plots liep ik van links naar rechts en van rechts naar links, ik heb toch tussen kilometer 8 en 9 iets moeten te voet gaan om op positieven te komen, ik bleef doorbijten. Maar had het zo lastig! Aan kilometer 9 kwamen er 2 dames over mij, ik kon niet aanpikken.
Aan kilometer 10 stond mijn vader en die ging meelopen tot aan de finish wat was ik blij dat ik hem zag, ik kon zijn steun zeker goed gebruiken! Oef de finish gehaald, ik had echt schrik, had zo raar gevoel. Ik eindigde als 8 ste dame en 3 dame in mijn reeks.

Mijn zoetje eindigde knap als 10 in een zwaar bezette wedstrijd, Vandebroeck won en dan Gaghungu en Janssens en nog grote namen.

Bedankt aan mijn ouders om zo ver te rijden, het was toch een leuke dag! Maar heb goed afgezien!

 

15:08 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Nieuwe Koerswijk

Op woensdag 8 september gingen we met mijn ouders naar Oostende, om er terug een wedstrijd van het OLC te lopen, voor de dames was het een wedstrijd over 6.050 meter en voor de heren een extra ronde.

Voor de strat zag ik als concurrentie Lut Lesage, Heidi Hertveldt, Evy Pieters. Ik sukkelde al enkele dagen met een heel grote verkoudheid en had weinig lucht, ik wist niet of het ging gaan om diep te gaan. Maar het was slechts 6 kilometer, en ik wou van bij het begin een goed tempo opleggen. Toen het startschot ging begon het te regenen, het was opgeletten geblazen want het parcours bestond uit veel draaien en bochten.

Tot ongeveer 2 kilometer liep ik vooraan in de wedstrijd, toen kwamen Evy en Heidi, ze versnelden en ik liet ze lopen, het tempo was te hoog. Iets verder zag ik dat Heidi nogmaals een versnelling plaatste en dat Evy ook moest passen. Bij het ingaan van de 2 de ronde liep ik terug bij Evy en gingen we samen de 2 ronde in.
Half weg de 2 ronde ging ik iets versnellen en had ik een kleine voorsprong op Evy, maar in de laatste 500 meter kwam ze als een sneltrein voorbij mij, ik probeerde aan te pikken maar het was te snel, zo eindigde ik knap als 3 de dame op 5 seconden van Evy Pieters. Ik mag heel tevreden terug kijken op mijn wedstrijd want liep terug 40 seconden sneller dan vorig jaar!

Iets later kwam mijn zoetje als eerste over de streep!

Het was een leuke sprotieve sportavond!

15:00 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-09-10

Druk en top resultaten behaald

Ons sportief weekend begon vrijdagavond, we gingen deelnemen aan de jogging over 4 kilometer in Marke. Normaal had ik rustdag maar wou Eric toch plezieren en nam deel aan de jogging. Mijn bedoeling was dit als wedstrijdvoorbereiding te lopen, dus op een rustig tempo. Mijn zoetje ging bij me lopen om me in bedwang te houden want hij kent mij. Helemaal als laatste van start gegaan, na een 500 m gingen we atleten inhalen en begon het tempo omhoog te gaan, nog niet super snel maar toch aan 13,5 a 14,00. En al pratend en lachtend liepen we op dit tempo verder en ja hoor ik eindigde nog als eerste dame geheel onverwachts en dit voor los te lopen! Heel gelukkig was ik met de prachtige fruitmand die ik kreeg als prijs.

Zaterdag trok ik tussen de afbreekwerken richting Roeselare dit om het Provinciaal Kampioenschap te lopen, Dapalo vroeg me dat of ik wou deelnemen en om de club te steunen en te plezieren sloeg ik dit aanbod niet af. De wedstrijd ging over 2000m wat moet ik daarvan verwachten. We zien wel dacht ik. Voor ik vertrok richting Roeselare had ik het clubrecord bekeken en het stond toch scherp. We gingen van start met een 13 tal dames. Toen het starschot ging legde ik het tempo onmiddellijk hoop en niemand volgde, ik keek na 1 rond eens om maar helaas was er niemand die volgde, het was dus een eenzame, solo wedstrijd. Ik werd dus Provinciaal Kampioen en behaalde het clubrecord van Dapalo ik liep een tijd van 7'06"! Heel tevreden was ik hiermee!!

Zondag trok ik richting Poelkapelle, daar was er een wedstrijd voor de dames over 6,850 meter dit over 3 ronden. Voor de start zag ik snelle dames Nathalie Declercq, Ilse Geldhof, Marijke Guillemyn, Audrey Goesaert, Irma,Christa Noyez. Oei oei was zal het geven dacht ik bij mezelf het is mijn 5de wedstrijd in 7 dagen, papa zei me in de wagen Lies ga maar eens door hé, het is slechts een kleine 7 kilometer. Dit had me in mijn oren geklonken en ja hoor weg was ik, het tempo lag behoorlijk hoog. Na de doortocht van de eerste ronde liep ik nog steeds aan kop wat me verbaasde, Ignace maakte mooi het tempo en ik bleef zolang mogelijk volhouden en na doortocht 2 liep ik nog steeds op kop. Maar Nathalie kwam heel dichtbij, ik wist dat Nathalie veel sterker dan mij was en liet haar wijselijk gaan. Iets verder kwam Ilse bij mij en ging met een vlot tempo over mij, ik bleef doorbijten en eindigde heel knap en sterk als 3de dame en 1ste seniore, in een tijd van 26'48"!! Dit is 40 seconden sneller dan vorig jaar! Het gevoel was uitstekend!! Ik mag heel tevreden terug kijken op mijn voorbije wedstrijden!!

Mijn zoetje eindigde iets later knap als 2de, na een heel sterke Mathijs Casteele, die ook het wedstrijdrecord liep! Proficiat!

Ik wil alle supporters bedanken, het waren er heel veel! Het doet me enorm deugt en plezier! Bedankt voor de felicitaties!

Mijn ouders en zoetje wil ook bedanken voor alle steun en vertrouwen die ze me geven en ook om me telkens naar de wedstrijd te brengen! Van harte bedankt!!!

Foto's volgen nog!

22:19 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Nederlandse bodem

Vrijdagavond begon voor ons het sportweekend, we trokken met mijn ouders en zoetje naar de memorial in Brussel. We zaten schitterend en bij de atleten, het was een heel leuke avond.

Maandagochtend vertrokken we voor 3 dagen richting Nederland, daar gingen we genieten en ook wedstrijdjes lopen. Na een rustige lange rit kwamen aan in het verre Nederland. Omstreeks 19u00 ging mijn zoetje en vader van start op de 5 kilometer, mijn zoetje won deze wedstrijd en vader liep een knappe wedstrijd bij de masters! Proficiat!
Een uurtje later ging mijn zoetje en mezelf van start op de 10 kilomter, wie als eerste bij dames en heren na 1 kilometer doorkwam kreeg een beloning en ja hoor ik vlamde door de straten en kwam door als eerste dame in 3'30". Daarna verminderde ik mijn gas en liep op een mooi tempo verder, het was een heel gezellig sfeer en leuke wedstrijd dat de rondjes voorbij vlogen. Ik liep als 3de dame en 2de seniore over de finish. Mijn eindtijd was 40'14". Na mijn blitse start was ik heel tevreden. Mijn schatje eindigde terug als eerste en zo konden we met een mooie sportavond rustig gaan slapen. We dronken eerst nog een biertje met onze vriend Henk en kropen dan onder de wol.

Dinsdag genoten we van het prachtige Nederland, verkende het dorp, maakten een prachtige fietstocht. En genoten culinair op dinsdagavond. En kropen tevreden onder de wol. Woensdagochtend gingen we enkele dorpjes gaan verkennen en bewonderen. Tijdig trokken we richting de bestemming waar we onze wedstrijd moesten lopen. Eenmaal aangekomen waren er toch sterke atleten aanwezig. Met de vraag wat zal het worden na mijn goede wedstrijd van maandag. Om te starten was het eerst mijn beurt, de dames mochten 8 min vroeger starten dan de heren, het was de bedoeling dat de heren de vrouwen inhaalden. Het was een heel leuke sfeer en was super dat de dames eens alleen liepen. Het is dan elk voor zich. Toen het startschot ging vloog er een buitenlandse atlete onmiddellijk weg, wij liepen met 3 vrouwen achter en lieten ze bewust lopen want haar inhalen lukte toch niet.
Tot ongeveer 5 kilometer liep ik samen met een sterke master, iets verderop versnelde ze en moest ik het gaatje laten vallen, mijn benen waren niet zo fris meer om mee te versnellen. Wel liep ik veder op mijn tempo en ja hoor het lukte me om als 3de over de eindstreep te komen en dit in een pr op  10 kilometer, de wedstrijd was 10.2 kilometer en had een eindtijd van 39'59"!! Jihaaaaaaaaaaaaa!!! Heel tevreden was ik en dit 2 dagen na maandag! Mijn zoetje eindigde knap als 2de in de sprint met 3! We hadden en fantastische 3daagse achter de rug! Omstreeks 02.00  s'nachts waren we thuis. Moe maar gelukkig gingen we slapen!!

22:08 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21/08/2010 Bikschote

We gingen van start op een wedstrijd die georganiseerd was in samenwerking met Maria Vanacker. Ditmaal was het een wedstrijd over 9,2 kilometer. Ik ging met een bang gevoel naar Bikschote, doordat ik het zwaar en lastig had gisteren in Oostende wist ik niet wat te verwachten. Al gauw zag ik voor de start wie mijn grootste concurrente ging zijn en dat was Marijke Guillemyn. Mijn zoetje en vader gaven als tips probeer als het lukt te volgen. In de start volgde ik haar, maar had het behoorlijk lastig! Marijke was zo vriendelijk om haar tempo even te laten zakken zodat ik terug kon aansluiten, ik kon eventjes volgen, maar het was terug een mindere dag. Marijke versnelde en ik was eraf. Maar ik bleef mooi verder lopen en zorgde dat mijn 2de plaats veilig was en ja hoor ik eindigde als 2de dame en 1ste seniore. In een niet zo'n schitterende tijd, maar toch mag ik niet klagen vind ik 38'35". Het was een minder en moeizaam weekend, maar we laten het niet aan ons hart komen.

Mijn zoetje liep de volledige wedstrijd samen met onze clubmakker Glenn Vermander, maar versnelde de laatste ronde en eindigde als eerste en Glenn knap als 2de.

Bedankt aan alle supporters!!

21:55 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20/08/2010 Strandloop Oostende

Er stond terug een wedstrijd op het programma van het OLC en ditmaal op het strand. De start was op de zeedijk, maar al gauw mochten we het strand op en het lag behoorlijk zwaar! Dus echt geen ding voor mij en dat voelde ik al heel snel! In Oostende waren er ook een heleboel snelle vrouwen en dat maakte het moeilijk om voorin mee te dingen naar de prijzen. Het draaide echt voor geen meter, de benen waren niet fris en dan nog eens het zware deel op het zand maakten het nog zwaarder voor mij, puur op karakter liep ik door en haalde ik toch nog een 3 plaats bij de seniores. Mijn zoetje liep van bij de start aan de leiding, hij bleef doorgaan en eindigde met een mooie voorsprong knap als eerste. Het was toch een geslaagde avond!! Op naar een andere en betere dag voor mij! Ik wil mijn ouders bedanken voor de steun die ze mij geven!!

21:50 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15/08/2010 Trio triathlon te Izegem

Mijn zoetje had het in zijn hoofd gekregen om eens mee te doen met een triathlon en ieder een onderdeel voor zijn rekening te nemen. Het was eerst voorzien om met Davy zijn broer mee te doen maar die haakte af door omstandigheden. Toen zaten we te denken aan een vervanger en al heel snel kwam mijn zoetje bij onze vriend Jurgen. Ik onmiddellijk contact met hem opgenomen of hij het zag zitten om 30 kilomter te fietsen en al snel kreeg ik reactie, ja we doen het! Met z'n allen keken we uit naar zondag en ja hoor op tijd waren we in Izegem aangekomen, mijn ouders waren er als trouwe supporters!! Ieder zich klaar maken voor zijn onderdeel. Mijn zoetje moest als eerste starten op een discipline dat hij nog nooit gedaan heeft en dat is zwemmen. Hij moest 750 m zwemmen in het kanaal, we waren allen benieuwd hoe hij dit ging doen. Jurgen moest ondertussen klaar gaan staan in het fietsvak, ik had nog wat tijd over en ging supporteren voor hen! Na een poos was het mijn beurt, ik moest een 5 kilomter afleggen, voor mij mijn gewone tak. Het ging heel vlot ik haalde heel veel atleten in, en het gevoel was heel goed!

Onze dag kon echt niet meer stuk, het was een hele leuke belevenis en wees gerust van de TRIAmigos zal je nog horen!! We laten ons niet kennen!

21:46 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13/08/2010 Mariakerke

Op vrijdagavond trokken we traditiegetrouw richting Mariakerke dit was terug een wedstrijd voor het OLC. We keken ernaar uit omdat we onze Oostendse vrienden terug zagen. De afstand voor de vrouwen was dit  jaar een heel stuk korter, het ging over een afstand van 5,650 kilometer. Bij de start zag ik een sterke Heidi Hertveldt, Lut Lesage, Evy Pieters, ... . Ik had gehoopt op een top 3 maar niet durven dromen. Ik nam een vlugge start en al zal al gauw bij Evy Pieters, maar iets na het keerpunt was Evy aan het wandelen, ondertussen was Heidi al voorbij gevlogen en ging ik ook over Evy. Heidi liep een eind voor mij en ik bleef een mooi tempo lopen want ik wou die 2 plaats behouden. Nog ongeveer een 500 m te gaan stonden mijn ouders te supporteren en riepen naar me toe, goed zo zus, je kan het volhouden. Zo eindigde ik knap en heel tevreden als 2de over de finish. En dit in een tijd van 21'53". Als derde liep Lut Lesage over de streep en als vierde Evy Pieters. Het was echt super! Mijn zoetje kwam eveneens mooi als 2de aan en dit na Alexander Diaz.  Op naar de onze trio wedstrijd zondag met onze vriend Jurgen.

21:42 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |