26-10-10

Overwinning door weer en wind

De laatste weken ben ik meer bezig met langere afstanden en ik had graag een wedstrijd gelopen in het weekend. Zaterdag stond er op de clubagenda de Vredesloop in Ieper een 10 mijl, maar helaas konden we zaterdag geen wedstrijd lopen. Dan maar uitgekeken naar een wedstrijd op zondag. Mijn zoetje en ik besloten van start te gaan in Sint-Laureins op de 13,5 kilometer. Zondagochtend stonden we op en het zonnetje scheen, we gaan geluk hebben zeiden we nog tegen elkaar, koud windje maar zonnetje. Samen met mijn ouders trokken we richting Sint-Laureins, hoe dichter we kwamen hoe harder het begon te regenen en het wou niet meer stoppen. Iets voor de start was het eventjes droog, maar helaas van korte duur. Van grote concurrenten gesproken was er enkel Irma, maar het bleek dat ze maar de korte afstand ging lopen. Ik heb een rustige start opgenomen en zo opgeschoven. Na 1,5 kilometer haalde ik Irma in en ging op mijn eigen tempo verder. Na ongeveer 2 kilometer kreeg ik een hagelbui over mij, echt niet te doen, het waren grote hagelstenen en recht in het gezicht, was pijnlijk en onmiddellijk ijskoud. We beten door en beukten tegen de wind in. Na de eerste ronde kwam ik al eerste door, het gevoel was heel goed en liep op een constant tempo verder. Tijdens de 2de ronde bleef de situatie ongewijzigd, ik had een ruime voorsprong op de 2de dame. Ik eindigde als eerste en dit met ongeveer een kleine 5 minuten voorsprong op de 2de dame, dit was Erna Leyre van het OLC. Deze wedstrijd was heel leuk en ontspannend! Heel mooi parcours! Mijn zoetje had ook de wedstrijd gewonnen! Onze zondag kon niet meer stuk! Het was een ontspannende namiddag! Bedankt om in weer en wind te supporteren!! Het komend weekend zal een druk weekend worden, maar we kijken er al naar uit!!

 

17:15 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-10-10

Prachtige afsluiter van het OLC

Zaterdag stond de laatste wedstrijd van het OLC op het programma, de olifant, dit was een wedstrijd over 10,3 kilometer. De concurrentie was zoals gewoonlijk hetzelfde en dat was Heidi die veel te sterk is voor mij. Toen het startschot ging zat ik samen bij Heidi, maar dit duurde niet zo heel lang, toen ze eenmaal een versnelling plaatste na een goeie 500 meter besloot ik mijn eigen tempo te lopen, want haar tempo lag te hoog en zou het anders zeker nog voelen en een dipje krijgen. Het was wel wat opletten in het bosje in de bochten want die lagen er toch vettig bij en gevaarlijk om uit te glijden, dus nam ik zeker geen risico's. De wind kwam wel fel opsteken, maar ik kon me vaak wegstoppen in een groepje en aansluiten. Het gevoel over deze wedstrijd was heel goed, ik kwam tevreden over de finish, dit als 2de dame en 1ste seniore in een tijd van 42'09". Mijn zoetje won de wedstrijd dit voor Karel Moerman en Glenn Vermander (die laatste liep een heel goeie wedstrijd). Ook Axel deed een sterke 2de ronde en eindigde met een goeie tijd.

Na de wedstrijd was er de prijsuitreiking zoals gewoonlijk, maar dit was voor mij geen gewone prijsuitreiking hoor! Mijn zoetje na de micro over van Fons Roets. Hij riep me op het poduim om me te feliciteren voor mijn derde zege in het criterium en ik kreeg een prachtige bos bloemen. Maar het bleef daar niet bij hoor, hij ging op zijn knie gaan zitten en vroeg me ten huwelijk voor een bomvolle zaal! Ik zei JA onder luid applaus en fluitende mensen. Heel wat mensen pikten een traantje weg net als ik!! Het was voor iedereen een suprise! Niemand had dit verwacht!! Het was een fantastisch moment! Nu rustig verder doen en uitkijken naar een geschikte data, maar het zal niet voor onmiddellijk zijn. Iedereen bedankt voor de vele felicitaties en de eerste trouwcadeausLachen.

S'avonds stond nog de uitreiking van het Houtland op het programma, waar we een gezellige avond beleefden met Patrick Decoster en mijn ouders.

Zondag zijn  we traditiegetrouw richting Oostkerke gaan lopen, dit is een kleine wedstrijd, maar een heel mooi rustig ontspanned parcours. Daar liep ik de 7,2 kilometer in een tijd van  29'10". Mijn zoetje liep zondag samen met mij. Daar eindigde ik terug als 2de dame.

Ik wil alle supporters al eens bedanken voor het voorbije seizoen! Alsook mijn ouders en zoetje die mij altijd steunen voor iedere wedstrijd!!

15:33 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

10-10-10

Goede training gehad in Geluwe!!

Het was terug zo ver, jaarlijks gingen we naar Geluwe dit om zelf deel te nemen of te supporteren. Vorig jaar liep ik niet mee en was ik als supporter van de partij. Dit jaar was er afgesproken om er de lange afstand voor mijn rekening te nemen en dit als training samen met Axel. Zoals iedereen mij kent ben ik van mijn woord en ik ging van start bij Axel. Helaas halfweg de eerste ronde liet Axel me weten dat het echt niet ging en dat hij last had van adem te kort. Loop maar door zei hij tegen mij, ik zei neen Axel vandaag is het geen wedstrijd voor mij maar training. Maar toen Anita Delvael ons voorbij ging, smeekte hij mij om mijn eigen wedstrijd te lopen. Tijdens de eerste ronde vaak tegen elkaar gesproken, ik moest doorlopen zei hij of hij stopte zelf met lopen. Ik beloofde hem na 1 ronde mijn eigen westrijd te lopen. Eenmaal aan de startlijn voorbij ging ik naar zijn vrouwtje Wenda en stopte ik met lopen en vroeg haar wat ik moest doen. Wenda vertelde me dat hij het meende en dat hij echt graag zou hebben dat ik eigen wedstrijd liep. Na eventjes een korte pauze ging ik er als een snel trein vandoor, mijn benen voelden heel goed aan vandaag, al snel haalde ik heel veel mensen in. Na enkele kilometers kwam ik terug bij Anita, eenmaal bij haar gekomen ging ik haar voorbij met een heel goed gevoel, daarna nog op jacht naar enkele clubmakkers. Toen ik bij Geert Del'haye kwam was dit een uitstekend tempo, ik liep echt 3 ronden heel gemakkelijk en soepel. Geert liep ook telkens constante ronden, echt een ideale tempomaker!! Halfweg de  4 de ronde had ik het wat moeilijker, wellicht door mijn vlugge inhaalrace. Heel tevreden eindigde ik knap als 3de dame en  1ste seniore in een knappe tijd voor een wedstrijd van 14.6 kilometer. De eerste dame was Natalie Declerq voor Marlène Vandenbrouck. 2 heel sterke dames!! Heel tevreden ben ik voor een doorgedreven training!

Nadien nog een heel leuke middag gehad met Axel en Wenda en haar stiefbroer met zijn vrouwtje! Ook Anja bedankt voor het gezelschap!! Ik wil zeker alle supporters bedanken die langs de zijkant in Geluwe stonden, er waren enorm veel mensen die mijn naam vernoemden! Fantastisch! Op naar de volgende wedstrijd!!

22:31 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-10-10

Sportief,leuk en zeker geslaagd weekend

Het voorbije weekend was een sportief leuk weekend! Het begon vrijdagavond met het BK halve marathon, daar deed mijn zoetje mee. Amai wat een weertje ik moet zeggen ik was nat tot op mijn onderbroek, chapeau voor de lopers die hun prestatie neergezet hebben. Mijn zoetje deed het super, hij eindigde al 10 en als 8ste op het BK en 6de op het Vlaams Kampioenschap. Ik ben zeer fier! Daarna nog stapje gaan zetten met Wen, Axel en Stijn, was leuke avond!

Zaterdag was het dan mijn beurt om af te zien, het zag er stralend weer uit! Tot iets voor de start, het begon terug te gieten amai echt niet normaal terug, maar we lieten het niet aan ons hart komen. Mijn zoetje en ik gingen er van start om 10 kilometer af te leggen. De grootste concurrente was Marijke, we hebben 1 ronde samen gelopen maar plots versnelde ze en moest ik ze laten gaan, de luchtwegen stribbelen toch nog wat tegen als ik diep moet gaan en dat voelde ik in mijn benen ook, ik eindigde als 2de na een sterke Marijke. Mijn zoetje liep verbazend goed en kon terug een overwinning op zijn naam schrijven. Daarna nog een hapje gegeten met Jurgen onze vriend van Oostende en rustig wat gaan drinken. Het was een leuke avond!!

Zondag ging ik nog eens alleen van start, dit in Deerlijk, ik heb daar al enkele malen gelopen, het is een klein wedstrijdje maar tof parcours. Het is een wedstrijd over 5km, aan de start zag ik 2 concurrenten Sophie Christians en Irma Karahotzka. Bij de start ging Irma razend snel er vandoor daarna volgde Sophie en dan mezelf, maar na een 500 meter ging het tempo naar beneden, ik besloot de kop te nemen en versnelde eventjes, nog een 300 tal meter zag ik dat ik al een gaatje had. Ik bleef doorgaan want he gaf me echt vleugels, het liep super. Schrik had ik toch een beetje er stond enorm veel wind en was bang dat ik ingelopen ging worden, maar nee hoor, ik had een ruime voorsprong. Ik eindigde als eerste dame in een sterke tijd 18'40". Het weekend was super geslaagd! Daarna nog naar de babyborrel van Lowie, het was een super weekend!!!

22:01 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |