22-11-10

Tweede maal op rij

Zaterdag ging het richting Gistel om er te starten op de 12km van route 62. Vorig jaar wisten zowel mijn zoetje als ik de wedstrijd te winnen. Dit jaar ging dit niet gaan want mijn zoetje ging mij hazen, voor de start zag ik Els Ingelbrecht al grootste concurrent. De start verliep wat raar want plots was iedereen weg, ik begon direct met een goed tempo te lopen samen met mijn zoetje, die wist me te vertellen dat ik als eerste vrouw liep. We liepen samen een constant tempo verder. Het bleef verbazend goed gaan en ik kreeg nooit geen verval. Het was na 8km wel wat lastig toen we terug over een brug moesten lopen maar ik viel niet stil, ik bleef goed doorgaan. Met nog zo'n drie kilometer te gaan kregen we het gezelschap van Serge Deblauwe, mijn zoetje en hem waren aant babbelen en geleidelijk aan aan het versnellen. Ik kon makkelijk meegaan en het was echt aangenaam lopen, de laatste 400m kon ik zlefs nog eens versnellen, zo eindigde ik voor de tweede maal op rij als eerste dame. Ditmaal kwam ik aan in 49'16" en dat was maar liefst anderhalve minuut sneller dan vorig jaar. Ik ben echt tevreden van mijn wedstrijd, had heel de wedstrijd een goed gevoel en mijn tempo bleef constant. Ik wil mijn zoetje bedanken voor de steun tijdens de wedstrijd en mijn ouders om te supporteren. Ook Axel en Wenda voor de leuke middag, in de avond zijn we dan samen gegaan naar een quiz. Het werd een zeer leuke avond, voor herhaling vatbaar. Op zondag zijn we dan naar de crosscup geweest in Roeselare, mijn zoetje ging er van start op de korte cross, niet echt zijn specialiteit maar hij ging er volledig voor. Hij werd kknap 28ste, het was koud om daar te staan maar het werd een leuke middag.

20:39 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

16-11-10

Podium in Ploegsteert

Zoals ieder jaar gaan we op 11november naar Ploegsteert. Ik ging er starten op de 8km en mijn zoetje op de halve marathon. Bij de vrouwen op de 8km stak Veerle Dejaeghere er boven uit, dan was het wat kijken wie er nog allemaal zat want er zitten Franse atletes ook en dan weet je nooit hoe goed ze zijn. Om 11u mocht ik van start gaan en weg was ik, al snel liep ik als derde vrouw, ik zag Veerle tot aan 2km lopen, dan was ze weg. Iets voor me liep de vriendin van Pieter Desmet, Anne-Sophie Marechal. Ik zat in een goed groepje die een constant tempo bleef lopen en waar ik me goed bij voelde. Het tempo zat echt lekker en ik bleef mooi bij het groepje lopen. Af en toe keek ik achter mij of er geen vrouwen aan kwamen omdat ik nog steeds op die derde plaats liep en deze graag had volgehouden. Ik zag in de verte wel iemand lopen maar je wist maar nooit, de laatste 400m ging ik nog goed door o echt zeker te zijn en ook om met een mooie tijd te eindigen en het lukte me beiden, ik werd derde in 31'57", dit was zo'n halve minuut sneller dan vorig jaar en ik mocht op het podium, het was echt genieten. Dan vlug gaan kijken naar mijn zoetje, die liep ondertussen de halve marathon, ik stond even over halfweg en vertelde hem van mijn derde plaats, hij stak zijn duim op en ging goed door. Hij liep een knappe wedstrijd en eindigde mooi als negende in een mooie tijd in zo'n weersomstandigheden, want er was toch zeer veel wind. Nadien nog wat gaan eten, heet was een super dag. Bedankt aan mijn ouders, schoonouders, vrienden voor alle steun. Was zeer leuk.

12:55 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-11-10

Nieuwe wedstrijd-nieuw PR

Zaterdag ging het eens richting Avelgem om er te lopen tijdens de feesteloop, ik ging er van start op de 10km maar eerst ging mijn zoetje de 5km lopen, hij was niet echt goed weg maar dat maakte hij al snel goed, hij kwam over de meet gevlogen en dit in 15', echt super om te zien, hij had zelfs nog over. Dan was het aan mijn beurt, na zo'n prestatie mocht ik zeker niet onder doen, ik ging goed weg en al snel zat ik bij Ilse Geldof, voor ons liep er een jong meisje en eerst dachten we dat ze te snel was gestart want het ging zeer snel, maar ze bleef goed haar tempo aanhouden, we kwamen er na een paar kilometer wel bij maar voor niet lang want dan versneldde ze plots terug. Ik bleef bij Ilse lopen en had steeds een zeer goed gevoel. Het was een mooi parcours met fakkeltjes langs de kant, echt aangenaam lopen en zeker als het goed gaat. Iets voor het ingaan van de laatste ronde moest ik Ilse laten gaan maar heel ver liep ze niet uit, ik kon ze steeds zien lopen maar geraakte er niet meer bij, zo werd ik knap derde, Louisse Vandenbrouck won de wedstrijd, ze liep een zeer sterke 10km. Ilse werd tweede en een paar seconden later finishte ik in 38'08", was echt super tevreden want dit betekend een nieuw PR op de 10km. Vierde werd Lieselot Bossuyt die een twintig tal seconden na mij over de meet kwam. Na de prijsuitreiking was er nog een optreden van Turbo alive band, een covergroep van Jonhy Turbo, echt een aanrader, het was de max om te zien, na een zeer leuke avond en met een nieuw PR gingen we naar huis.

de zondag twijfelde ik of ik ging lopen in waregem, maar ik dacht waarom niet, kunnen maar lopen. Mijn weekend kon al niet meer stuk na zo'n wedstrijd. Het was slechts 2km dus ging ik vlot doorgaan. Ik was goed gestart en nam direct de leiding, na een 500m kon ik een gaatje slaan op Audrey, het werd geleidelij kaan wat groter maar het gaatje was nooit groot genoeg, zeker niet toen we door een wat lastiger stuk moesten, dan voelde ik mijn benen terug, was niet veel tijd tussen want liep pas om 20u de dag voordien en dan de cross al om 12u. Met nog 100m te gaan moest ik Audrey laten passeren, jammer want zo werd ik terug tweede. Ik was er wat van geschrokken welke reacties ik allemaal kreeg maar familie en vrienden wisten me op te beuren door over de dag voordien te praten, is ook meer mijn ding op straat, de crossen zijn bijkomstig en om wat kracht bij te kweken. Ik was tevreden van mijn wedstrijd, wat minder van het resultaat maar daar heb ik mij al lang boven gezet, mijn PR van zaterdag, daar geniet ik echt van.  Op naar Ploegsteert om er te proberen een mooi resultaat neer te zetten.

17:38 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Fun Fun Fun

Het weekend stond in het teken van haloween dus maakten we van de gelegenheid gebruik om deel te nemen aan een haloweenwandeling, een tocht van 5km doorheen Oostkerke en dit met fakkels, echt tof om te doen. zeer mooi gedaan, zeker ook de optredens en de hapjes en zo. De dag nadien was er dan de haloween run in De Haan, daar mocht je verkleed rondlopen. We hadden met Axel en Wenda en mijn zoetje beslist om als familie winnie the pooh te gaan, niet echt iets met haloween te maken maar zo konden we één familie vormen, Wenda was er om de familie goed te begeleiden, want ze mocht nog niet lopen. Axel ging als igor de ezel, mijn zoetje als tijgertje en  ikzelf natuurlijk als Winnie. De bedoeling was veel leute maken en en toch proberen om snel te lopen in zo'n pak. Voor de start was het zeer leuk vertoeven met ons drieen, we werden zeer veel aangesproken en velen dachten dat we gingen joggen maar dat was buiten de familie van winnie gerekend want van bij de start waren er al twee familieleden op kop aant lopen, ik liep als eerste vrouw van de 12km. Na de eerste ronde begon het toch wel zeer warm te worden in zo'n berenpak, het werd zwaarder en zwaarder om te lopen maar ik beet goed door, ik werd jammergenoeg net op het einde nog ingehaald door een vrouw maar het was toch lopen voor de fun en ik was zeer tevreden na mijn prestatie in zo'n pak. Mijn zoetje wist als tijgertje te winnen, is zelfs mooi filmpje van :) Axel had ook wat last van de warmte maar kwam er op het einde terug door en zo konden we nog eens met z'n drieen over de meet. Het was een geslaagde avond, die nog mooi werd afgesloten.

De dag na de haloweenrun stond de clubcross van Dapalo op het programma, al redelijk vroeg van de partij om aan de inschrijvingen te zitten en ook tijgertje was van de partij, hij was aanwezig om de jeugd wat aan te moedigen, zeer leuk om te zien. Dan wat later was het mijn beurt om nog enes te crossen. Was zeer lang geleden, moest zelfs nog mijn veters in mijn spikes steken :) niet echt goed gestart en al snel de achtervolging ingezet op Audrey, al snel kwam ik er bij en dan kon ik niets anders dan achtervolgen, de benen waren niet echt fris te noemen en wellicht had dat iets met de avond voordien te maken. Ik moest net voor de finish haar laten gaan en werd zo tweede, de club was toch tevreden dat ik op het podium stond, jammer dat ik niet kon winnen maar de benen waren niet fris, toch was het een geslaagd weekend en was het vooral de fun die telde.

DSC09103.JPG

DSC09124.JPG

DSC09127.JPG

17:21 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |