28-12-10

Corrida Tielt

Zoals jaarlijkse gewoonte staat de kerscorrida van Tielt op mijn programma,deze wedstrijd loop ik enorm graag omdat het een wedstrijd is met enkel en alleen dames. Dit is dan een wedstrijd ieder voor zich, je kan u niet wegstoppen achter de rug van een man.

Dit jaar viel Tielt samen met Sint-Eloos-Winkel de wedstrijd van de vrije sporters, vorig jaar liep ik ze nog beiden. Maar dit jaar moest ik niet lang twijfelen en koos voor Tielt. De avond voor Tielt hadden mijn zoetje,Jurgen Wyllie, Stijn Vermeulen en Leonie nog een stapje gezet in Wevelgem, het was naar jaarlijkse gewoonte het kerstbal in de Cortina. Het was een super geslaagde avond, eigenlijk ééntje tot in de vroege uurtjes, we lagen rond 4u30 in ons bedje, na een super avond!

Nu over de wedstrijd, eenmaal aangekomen in Tielt zag ik terug heel wat sterke dames o.a. Kristi De Smet, Annelies Deketelaere, Marie Rosart, Marène Vandenbrouck, Nathalie Tijtgat, Liesbeth Vandevelde, Dedyne Gwendolien, ... nog heel wat dames te veel om op te noemen. Het parcours had de organisatie  voor veiligheidsreden wat aangepast, de 5 kilometer kwam 5,8 kilometer.

De start ging heel vlug, maar ik aarzelde niet en ging mee. Marie ging na enkele honderden meters het tempo nog wat hoger leggen, toen paste ik even, maar ging toch nog goed mee, ik had echt een super gevoel. Na de doorkomst van een kleine ronde wist ik dat ik niet op mijn plaats zat, maar besloot mee te gaan zolang ik het kon volhouden. Het lukte mij aardig goed, na de doorkomst van de eerste grote ronde kwam mijn mild opkomen. Daar had ik toch wat hinder van, vooral wanneer het parcours wat ging klimmen, maar ik bleef bijten en eindigde in een heel sterk veld als 11de dame in een tijd van 22'37". Dit na een nacht uitgaan en  weinig slaap mag ik zeker niet klagen!

Mijn zoetje zijn wedstrijd was al afgelopen als ik moest starten, hij eindigde knap als 5de in een sterk veld!!

Voor mij was Tielt een super afsluiter van 2010, beter kon ik niet wensen!

Bedankt aan de vele supporters langs de weg en ook aan Felix voor de laatste 400m!

14:16 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.