28-12-10

Overzicht 2010

Het jaar 2010 zit er al terug op, het is voorbij gevlogen! Voor mij was 2010 een schitterend jaar, ik zou willen tekenen om terug zo'n jaar in 2011 te mogen meemaken.

Ik kan eigenlijk heel kort zijn met het overzichtje, praktisch iedere wedstrijd of op iedere afstand liep ik sneller dan in 2009, ik behaalde heel mooie plaatsen in de wedstrijden. Er  zijn 3 criteriums die op mijn palmares staan, daar ben ik heel trots over! Het enige doel die ik in 2010 niet kunnen lopen heb, was mijn halve marathon op 20  december in Nederland, door de weersomstandigheden hebben we niet vertrokken richting Nederland. Maar ik hoop binnenkort misschien een halve te lopen we zien wel!

Bij deze wil ik mijn ouders en mijn zoetje vooral bedanken om er altijd te zijn en als trouwe supporters aanwezig te zijn op iedere wedstrijd! Mijn mama om ons telkens goed naar de wedstrijden te brengen en mijn zoetje en vader om mij bij te staan met raad en daad!

De supporters wil ik zeker en vast bedanken, in 2010 zijn die zeker gegroeid het aantal, ik zal geen namen noemen want ik wil zeker niemand vergeten.
Heel blij ben ik ook met de goede vrienden die we erbij hebben in 2010, het was echt een super jaar! Op naar 2011, met veel ambitie en doelen voor mijn ogen.

Nu rest mij nog enkel voor iedereen een Gelukkig Nieuwjaar en een schitterend 2011 te wensen, ik hoop voor iedereen op een goede gezondheid, dan zal de rest wel volgen!!!!

                                                        

 

14:26 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Corrida Tielt

Zoals jaarlijkse gewoonte staat de kerscorrida van Tielt op mijn programma,deze wedstrijd loop ik enorm graag omdat het een wedstrijd is met enkel en alleen dames. Dit is dan een wedstrijd ieder voor zich, je kan u niet wegstoppen achter de rug van een man.

Dit jaar viel Tielt samen met Sint-Eloos-Winkel de wedstrijd van de vrije sporters, vorig jaar liep ik ze nog beiden. Maar dit jaar moest ik niet lang twijfelen en koos voor Tielt. De avond voor Tielt hadden mijn zoetje,Jurgen Wyllie, Stijn Vermeulen en Leonie nog een stapje gezet in Wevelgem, het was naar jaarlijkse gewoonte het kerstbal in de Cortina. Het was een super geslaagde avond, eigenlijk ééntje tot in de vroege uurtjes, we lagen rond 4u30 in ons bedje, na een super avond!

Nu over de wedstrijd, eenmaal aangekomen in Tielt zag ik terug heel wat sterke dames o.a. Kristi De Smet, Annelies Deketelaere, Marie Rosart, Marène Vandenbrouck, Nathalie Tijtgat, Liesbeth Vandevelde, Dedyne Gwendolien, ... nog heel wat dames te veel om op te noemen. Het parcours had de organisatie  voor veiligheidsreden wat aangepast, de 5 kilometer kwam 5,8 kilometer.

De start ging heel vlug, maar ik aarzelde niet en ging mee. Marie ging na enkele honderden meters het tempo nog wat hoger leggen, toen paste ik even, maar ging toch nog goed mee, ik had echt een super gevoel. Na de doorkomst van een kleine ronde wist ik dat ik niet op mijn plaats zat, maar besloot mee te gaan zolang ik het kon volhouden. Het lukte mij aardig goed, na de doorkomst van de eerste grote ronde kwam mijn mild opkomen. Daar had ik toch wat hinder van, vooral wanneer het parcours wat ging klimmen, maar ik bleef bijten en eindigde in een heel sterk veld als 11de dame in een tijd van 22'37". Dit na een nacht uitgaan en  weinig slaap mag ik zeker niet klagen!

Mijn zoetje zijn wedstrijd was al afgelopen als ik moest starten, hij eindigde knap als 5de in een sterk veld!!

Voor mij was Tielt een super afsluiter van 2010, beter kon ik niet wensen!

Bedankt aan de vele supporters langs de weg en ook aan Felix voor de laatste 400m!

14:16 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-12-10

Corrida time

Het is december en daar zijn de corrida's, het begon al vroeg in de maand met de kerstcorrida van Waregem, daar ging ik van start op de 10km. Het was wat een zwaar weekend geweest met weinig slaap doordat mijn ouders op reis gingen vertrekken, ze vrijdagnacht naar luchthaven gebracht, zaterdagavond terug gaan ophalen omdat vlucht verzet was naar zondagavond, was me het weekend. Ik starte dus niet echt met mijn gedachten bij de wedstrijd en al snel werd ik dit gewaar. Ik had nooit echt de kracht in de benen om goed door te gaan en moest in de laatste ronde nog drie plaatsen inleveren, ik werd er 11e dame. Een wedstrijd om snel te vergeten al weet ik aan wat het lag.Mijn zoetje had last van zijn ademhaling en werd zevende. Nadien nog wat gaan eten en gaan drinken met vrienden, het was nog een leuke avond.

Een weekje later was er dan de kerstcorrida van Langemark, daar vertrok ik met weinig ambities want een paar dagen voordien was ik redelijk hard gevallen tijdens een training, ik kwam hard op de grond terecht en bezeerde zo mijn knie en schouder. Ik dacht steeds dat het wel ging gaan tot ik snel moest lopen, alles trok tegen van mijn schouder tot mijn knie. Ik bleef doorgaan, ik dacht nooit aan stoppen, ik ging op karakter door en kon op het einde nog een klein beetje versnellen. Ik was blij dat ik aangekomen was. Hopelijk kan ik nu verder trainen en wedstrijden lopen zonder last. Mijn zoetje bouwde zijn wedstrijd goed op en werd knap vierde. Mijn vader liep de jogging mee als training, de winter is niet echt voor hem.

Op zaterdag ging ik normaal mijn eerste halve marathon lopen, ik zag het volledig zitten om eens te zien wat ik op een halve marathon kan lopen maar het mocht niet zijn, door de hevige sneeuwval was het niet echt mogelijk om naar Nederland te gaan, ging veel te gevaarlijk worden op de weg. Daarom beslisten we om niet te vertrekken, we maakten dan maar een gezellige wandeling in de sneeuw, het was iets anders dan lang te moeten afzien. Op naar de volgende wedstrijd.

19:40 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |