24-03-11

Kasseiloop 9kilometer

Zaterdag hadden we een drukke dag voor de boeg samen met mijn ouders gingen we er een leuke dag van maken.
Rond de middag sprongen we met z'n allen in de wagen richting Tielt, daar was er de 12 uren-loop, graag hadden mijn zoetje, vader en mezelf daar enkele kilometers gelopen om het goede doel te steunene. Voor mijn zoetje en ik was het loslopen want ons hoofddoel was in de namiddag in Eernegem. Het was mooi weer met het zonnetje van de partij en al lachend liepen we toch enkele kilometers.Net gedaan met lopen kwamen onze vrienden toe die gingen ook enkele kilometers lopen en dan samen richting Eernegem. Aangekomen in Eernegem zag ik toch al enkele goede dames Charline Vanneste, Marlène Vandenbrouck en Nathalie Declercq. Zo wisten we dat het podium al weg was. Had al tijdje gezegd tegen mijn ouders in Eernegem wil ik goed lopen, plaats speelt geen rol, wel wil ik een goede tijd neerzetten. Voor de start veel bekenden gezien en praatjes gedaan. Met Patrick Lagrou had ik staan praten en die had ongeveer dezelfde tijd in gedachten als ik, dus volgen was mijn doel. Rond 15u00 gingen we van start met een aanloop ronde en dan 2 grote ronden goed voor een afstand van 9 kilometer. Het eerste kleine rondje ging enorm snel, ik besloot wijselijk wat gas terug te nemen, Patrick liep uitstekend van tempo. Na de doorkomst van de eerste grote ronde liep ik als vierde dame en zaten we op schema. Half weg de tweede ronde had ik het wat moeilijk en zei tegen Patrick loop maar door ga voor u tijd. Ik wist echt niet of ons doel haalbaar was en wou niet dat hij voor mij zijn doel niet haalde. Doorzetten zei hij het zit erin voor u ook. De laatste kilometer bleef ik alles geven en ja hoor ik zag papa staan! Zus het zit erin nog een spurtje voor u tijd. Ik eindigde als vierde dame in een tijd van 35'10". Heel tevreden kwam ik over de finish, mijn moeder was ook heel gelukkig! Ik liep toch wel grote minuut sneller dan vorig jaar! Tijdens de prijsuitreiking mocht ik nog op het podium bij de dames seniores!

Mijn zoetje eindigde knap tweede, gans de wedstrijd deed hij het kopwerk en wanneer Levi moest overnemen viel het tempo stil en helaas de laatste 200m zet Levi aan en Davy verliest op 5 seconden. Hij was wel heel tevreden en weet dat hij een goeie wedstrijd liep!

Bedankt aan de vele supporters!!

09:51 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-03-11

Blicquy 12 kilometer

Gisteren zijn we met z'n allen richting Blicquy getrokken dit is een wedstrijdje die in het criterium van de achro zit.
Het was de eerste maal dat we daar van start gingen, het was ondertussen veertien tal dagen geleden dat we een wedstrijdje hadden. Voor crossen waren we niet getraind dus besloten we een wegwedstrijd te lopen.
Voor de start zag ik enkele dames maar in die regio ken ik de dames niet, dus wist ik niet wie ik kon volgen. Omstreeks 15 uur gingen we van start, de start ging heel vlug. Ik wou me wat inhouden want het parcours was niet echt vlak en toch behoorlijk lastig, er stond ook heel veel wind! Dit maakte het nogmaals zwaarder! Na de doortocht van ongeveer 3 kilometer hoorde ik mensen roepen dat ik in tweede positie liep. Aan ongeveer 8,5 kilometer stonden mijn ouders als supporter en liep ik nog steeds in tweede stelling. Deze plaats kon ik volhouden en eindigde zo als tweede en een niet onaardige tijd want het was een lastige wedstrijd. Ook al had ik gans de wedstrijd geen goed gevoel in mijn benen. Mijn zoetje eindigde knap tweede na een sterke Loquet en was voor Dieter Vandewalle.

Onze vrienden Axl en Wenda liepen beide een uitstekende wedstrijd! En sloten de avond heel gezellig af!!

22:04 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Tijdje stil op de blog, maar niet stil gezeten!!

In het weekend van 26 en 27 februari 2011 was het een druk weekend, ik had twee wedstrijden voor de boeg.
Zaterdag 26 februari trokken we met ons allen richting Lobbes, dit is een wedstrijd over 13,3 kilometer met een zwaar parcours, vorig jaar liep ik er al eens en vond het een prachtig parcours! Mijn doel om dit jaar was om ongeveer dezelfde tijd te lopen. Met nog weinig wedstrijden in 2011 stond ik zonder al te veel verwachtingen aan de start van de wedstrijd. Catherine Lallemand stond aan de start en nog enkele dames van die streek. Eenmaal gestart ging het al behoorlijk omhoog. Ik kon gans de wedstrijd een mooi tempo lopen en ik eindigde in 55 minuten dit was exact één minuut sneller dan vorig jaar en was hiermee 4de dame, met veel meer wind en toch wat slechter weer. Heel tevreden was ik hiermee! Met z'n allen gingen we samen nog iets eten en dan richting Wevelgem. Op zondagochtend konden we niet lang uitslapen want om 12 u moest ik van start gaan op de 5 kilometer in Kortemark. Heel benieuwd was ik wat het ging geven, want op zaterdag had ik toch een zware goeie wedstrijd gehad. Echt een doel had ik niet, mijn weekend was al meer dan geslaagd. De start was met een afdaling dus ging het tempo heel snel, al snel zat ik in het spoor van Annelies Deketelaere, ik wist dat zij veel sterker is dan mij maar mijn doel was haar zo lang mogelijk te volgen, ik deed mijn uiterste best en de wedstrijd verliep heel vlot! Na een tijdje sloeg Annelies een kloof en bleef ik strijden voor een mooie tweede plaats! Ik eindigde als tweede in een heel mooie tijd van 18'46". Iets later ging mijn zoetje van start op de 20 kilometer! Het was afwachten hoe hij het ging doen want met onze werken voor het huisje heeft hij minder getraind. Maar hij had een goeie vriend en trainingsmakker Nico Serroen bij zich en die streden mooi samen en hij eindigde samen met Nico in een mooie tijd en plaats!

Het was een super geslaagd weekend! Op naar de volgende!!

 

21:57 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |