10-05-11

Tweedaagse

Dit weekend was het terug een tweedaagse. Op vrijdag liepen we een wedstrijd van het OLC en op zaterdag trokken we richting Rollegem naar de herdinkingsloop van Rudy Bekaert. Het weer was alvast prachtig!
Na een tijdje in de file te staan richting Oostende waren we toch nog mooi op tijd aangekomen in Oostende. Voor de start zag ik de concurrenten zoals anders de sterke Heidi Hertveldt en Sarah Speleers. Normaal wist ik dat het top drie zou worden, maar het moet nog altijd gelopen zijn en de ene dag is de andere dag niet. Omstreeks 19u30 ging het startschot en weg waren we voor 6 kilometer. Mijn start was eens rustig, toch voor mij. Het ging er nog snel aan toe hoor. Ik voelde na enkele kilometers dat het een snelle wedstrijd ging worden met Heidi aan kop. Na de doorkomst van de eerste ronde liep ik in tweede positie dit na een kleine 50 mter van Heidi voor mij is dit super! Beiden hielden we het tempo vol en zo eindigde ik als tweede na een sterke Heidi. Sarah eindigde knap als derde. De wedstrijd was heel snel gelopen want ik had een eindtijd van 22'23". Mijn zoetje had een solo race en won de wedstrijd in een mooie tijd. Hier volgt de top drie.

1)Heidi Hertveldt 22'06"
2)Lies Deruddere 22'23"
3)Sarah Speleers 22'57"

Zaterdag was het voor ons bijna een thuiswedstrijd op amper 10 minutjes van onze deur liep ik de 13,5 kilometer in Rollegem. De weersomstandigheden waren heel zwaar en het beloofde een wedstrijd te worden met een mooie concurrentie. De wedstrijd bestond uit 3 ronden in de open vlakte, daar was het heel warm en stond er enorm veel wind! Rustig starten was de boodschap. Aan de start verscheen Charline Vanneste(tevens winares), Natalie Tijtgat,Carline Desseyn, Veerle Vandekerkhove, Isabel Vermeulen, ... .
Om 15u30 gingen we van start, tijdens de eerste ronde waren we op pad met een grote groep met o.a. Veerle, Carline,Ignace en nog enkele heren. Het tempo was heel goed en ik voelde me goed. Ongeveer halfweg de eerste ronde versnelde Carline en ik liet ze wijselijk lopen. Veerle, Ignace en mezelf liepen mooi verder ons tempo. Na de doorkomst van de eerste ronde voelde ik me nog heel goed. En met de grote groep supporters die me vooruit schreeuwden kreeg ik vleugels. In de tweede ronde begonnen we mensen in te halen die veel te snel gestart waren en die jantje met de hamer tegenkwam door de wind en warmte. Heel tevreden ging ik over die lopers, ik dacht oef wat ben ik blij dat ik mijn wedstrijd rustig gestart ben en goe indeel. Op het einde van de tweede ronde ging het nog steeds goed met me en liep in vierde stelling.
Na enkele kilometers verder voelde ik ook die hamer, ik kon het nog beperken en eindigde toch als vierde dame! Heel tevreden was ik hiermee, dit voor mijn tweede wedstrijd en toch een afstand buiten wat ik gewoon ben.
Na de wedstrijd kreeg ik heel veel felicitaties en leuke reacties van mensen! Dat doet altijd deugd!
Mijn zoetje eindigde samen hand in hand als eerste met onze clubgenoot Nico Serroen! Super was dit!
Hier volgt de top 5:

1)Vanneste Charline
2)Desseyn Carline
3)Veerle Vandekerkhove
4)Lies Deruddere
5)Isabel Vermeulen

Bedankt aan mijn ouders om er altijd te zijn voor mij alsook mijn ventje! Alle supporters bedankt voor alle steun!

Nu nog wat trainen en op naar een goede prestatie in Brussel!!

17:13 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Sterke prestatie op de 13.5 km. Ik denk dat grotere afstanden geen probleem voor je mogen zijn. Groetjes en tot op de volgende O.L.C. wedstrijd.

Gepost door: Wim DE OLIFANT | 13-05-11

Dag Lies,


Heb gezien dat je gewonnen hebt in Roeselare woensdag, dikke proficiat hoor!!!! Sterk! Jammer ik was ook gepland te komen met de fiets en mee te lopen maar ben jammergenoeg gekwetst aan mijn hals(nekhernia) en zit nu in verplichte rust , zeker als ik een operatie wil vermijden, héél jammer en lastig! doe zo voort en hopelijk kom ik je nog ergens tegen deze zomer en lukt het mij om terug niveau te halen ...maar eerst genezen!

Groetjes Ilse geldhof en Kurt Jurgens

Gepost door: ilse G. | 28-05-11

De commentaren zijn gesloten.