04-08-11

We zaten niet stil!

Vrijdag 24 juni nog net voor we vertrekken op reis nog vlug eens een wedstrijd lopen. Nog nooit kon ik er eerder lopen in Kuurne. Mijn zoetje besloot om bij mij te lopen, voor de start toch sterke dames gezien. Samen met Patricia gesproken dat we zolang mogelijk samen zouden lopen. Het gevoel was zeer goed, het waren 3 ronden van 5 kilometer, Patricia versnelde enkele kilometers voor het einde maar ik moest passen. Heel tevreden eindigde ik als 4 de dame in een tijd van 58'33". Met een goed gevoel op reis.

Vrijdag 9 juli aan de start zag ik enkele dames staan waarvan ik toch wat schrik had, veel gegeten en iets minder getraind en toch nog zwaar parcours wat zal dit geven dacht ik bij mezelf. Voor Davy zag het er voor de start uit dat het een solo wedstrijd ging worden. Eenmaal gestart trok ik het tempo de hoogte in, Auke Vanblaere probeerde te volgen, maar lang duurde dit niet. Probeerde zolang mogelijk het tempo hoog te houden zodat er niemand meer kon terug komen. Ik moet toegeven het was voor mij een heel zware wedstrijd! Ik zag af en ging vijf maal dood. Maar ik eindigde met een ruime voorsprong als eerste dame, joepie! In een tijd van 33’14” Mijn zoetje had ook de overwinning binnen gehaald!

Zaterdag 10 juli aja, de boog staat terug gespannen hoor, we gingen terug een wedstrijd lopen. Maar oh wee die benen, het was net lood. Vroeg tegen mama, ik zou beter paar nieuwe benen aanhangen. Vandaag had ik een haas van dienst, Glenn wou terug een wedstrijd lopen maar nog niet op hoog tempo en besloot het tempo te maken voor mij. Eigenlijk zag ik dat niet zo goed zitten, na de reis en al een wedstrijd in de benen te hebben.Maar aan de start stond een sterke Sabine Dejaeghere die alsmaar beter loopt, alsook Els Ingelbrecht, twee meiden die je niet mag onderschatten. Zeker niet nu want ik had al wedstrijd in de benen heb. Om 16u00 gingen we van start en ik ging heel snel van start om al een kloof te slaan. Dit was me gelukt, Glenn motiveerde en liet me het tempo bepalen zodat hij kon weten wat mijn tempo was. Na doorkomst van de eerste ronde had ik al een voorsprong bijeen gelopen. Glenn zei me dat de voorsprong groeide, de benen voelden heel zwaar aan, maar als je vooraan loopt kan je nog net iets meer. Bij het ingaan van de laatste ronde had ik het heel moeilijk, maar ik kon toch de overwinning in de wacht slepen, deed ontzettend veel deugd! Ik liep binnen in een tijd van 35’54”. Mijn zoetje eindigde knap als 3de, na Vanslambrouck en Stekic.

Woensdag 13 juli ik had een namiddag verlof genomen om op woensdag deel te nemen aan de strandloop. We hadden voor deze wedstrijd niet afgebouwd. Dit is een heel goeie training voor de kracht! Kan nooit geen kwaad enkele strandlopen mee te pikken! We waren iets vroeger vertrokken naar de kust om nog wat te wandelen. Na onze wandeling trokken we richting inschrijvingsplaats, waar mijn zoetje ook al toegekomen was. Hij moest nog werken tot 16u10. Amai wat een veld bij de dames, Steen, Danneels, Geldhof, Speleers,… . Om er nog maar enkele op te noemen.
Ik maakte me eigenlijk niet nerveus. Het was voor mij voor training en had niets te verliezen.
Het gevoel was heel goed voor mij, vooral omdat ik een strandloop normaal niet goed kan. Ik hoopte van 50 minuten te halen omdat er behoorlijk wat wind stond. Net iets over 5 kilometer kwam Alain Poppe aansluiten bij mij en bleef hij het tempo maken voor mij. Ik eindigde in een heel mooie tijd en ruim 7 minuten sneller dan ik verwacht had! Davy eindige heel sterk met ruime voorsprong als eerste!

 

Zaterdag 17 juli gingen we samen met mijn ouders naar nederland, we liepen daar een 10 kilometer. Beiden waren we heel tevreden, ik eindigde als 3 de dame en mijn zoetje als 5 de.

Woensdag 20 juli vandaag stond er terug een wedstrijd van het OLC op het programma. Na de wedstrijd gingen we samen kunnen genieten van een lekker bbq. Maar eerst nog afzien hehe.Aan de start zag het deelnemersveld voor de dames er terug sterker uit dan bij de heren. Voor de start was Hertveldt, Speleers, Geldhof en Dedeyne er. Dit zijn mijn grootste concurrenten. Ik was al van mening ik wordt 5 de. Bij de start eigenlijk snel van start gegaan in het spoor van Heidi, het liep heel gemakkelijk en besloot het zolang mogelijk vol te houden. Na ongeveer 2 kilometer kwam Sarah bij mij en liep ze heel vlot naar Heidi toe. Na 1 ronde was Ilse komen aansluiten, maar nog was dit te snel voor mij. Ondertussen liep ik in vierde positie en 1ste senior. Het gevoel was heel goed, ik bleef alles geven en ik eindigde als 4de dame en 1ste senior in een tijd van 28’04.

Donderdag 21 julihet drukke programma is er terug van de partij, vandaag terug wedstrijd van het houtlandcriterium. Benieuwd hoe de benen zullen zijn vandaag en wie er van de partij zal zijn. Aangekomen in Bekegem zagen we Charline, Heidi, Sabine,Irma, … . Het ging terug heel snel gaan in de wedstrijd. Mijn woorden waren nog niet helemaal koud en ja hoor de start ging heel snel, ik probeerde te volgen, maar voelde de wedstrijd van gisteren in de benen en ik dacht al aan de wedstrijd van morgen. Dus was mijn doel nog iets over te houden en mijn 2de plek bij de seniores veilig te stellen. Dit lukte aardig, maar moest toch bijten hoor! Ik kwam binnen in een tijd van 29’46”. Mijn zoetje moest het dubbele van afstand lopen dan mij. Maar mijn ventje liet hem niet kennen en bleef mee vooraan op kop lopen, hij moest slechts lossen in de laatste ronde. Heel fier was ik op hem, hij eindigde knap als 3de!!

Vrijdag 22 juli de afstand komt iedere dag groter! Vandaag was het een wedstrijd om toch ook als training te zien. Want ik weet van mezelf na 2 wedstrijden zou ik geen 10 kilometer thuis getraind  hebben ! Om 18u00 gingen we van start dit samen met de 5 kilometer. Aan de start stonden voor de 5 kilometer Audrey Goesaert en voor de 10 kilometer Patricia Delvael en Sophie Tuttens en zeker niet te onderschatten loopt alsmaar beter Isabel  Vermeulen! Het was even spannend of ik top 3 zou halen. Want wie doet ons na 3 wedstrijden in 3 dagen. Voor de start hoorden we van de mensen, hoh maar jullie zijn dat gewoon. Nico Serroen en Bert Deschodt stonden aan de wedstrijd van de 10 kilometer, dat waren de grootste concurrenten voor Davy.Toen versnelde ze, maar dit was te vlug voor mij na mijn 2 wedstrijden. Zo eindigde ik als 2de in geen onaardige tijd 39’50”, terug één onder de 40 minuten joepie! Davy eindigde knap 2 de na Nico Serroen!

 

 

15:20 Gepost door Lies | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |